2013 Başkanlık ve Parlamento Seçimleri

Priştina Uluslararası kaynakları, Kosovo’da, Başkanlık seçiminin gelecek bahar yapılacağına dair anlaşma olmasına rağmen,  diğer olasılıkları da konu edindi; günlük Priştina gazetesi “Expres”, ayrıca Başkanlık ve Parlamento Seçimleri eş zamanlı olarak 2013 güz sezonunda yapılabilir diye yazdı.

Kosova Demokratik Parti (DPK) Lideri Haşim Taçi, Kosova Demokratik Birliği (DSK) Başkanı İsa Mustafa ve Yeni Kosova Birliği İttifakı (ANK) Genel Başkanı ve şu anki Cumhurbaşkanı Behcet Pocalli arasındaki anlaşma tahmin edildiği üzere, Kosova yeni Devlet Başkanı gelecek bahar seçilmesi planlanıyor; fakat Kosova Uluslararası temsilcileri ve Siyas Parti Başkanları, Başkanlık seçiminin Parlamento seçimleriyle birlikte eş zamanlı olarak yapılması görüşündeler.

Aynı zamanda, Kosova’da, Kosova Devlet Başkanı’nın seçimlerde direk seçilebilmesini (şu anda Kosova Meclisi’nde olduğu gibi değil) gerektiren seçim yasası ve anayasa değişiklikleri yapılmakta.

Bu düşünce, Kosova’daki siyasi istikrar ve tarafsız parti başkanlarının varlığından dolayı, ülkedeki ana güçler ve Uluslararası Temsilciler tarafından desteklendi. Aynı zamanda Kosova’daki belediyelerin, Başkanlık ve Parlamento seçimlerini bir arada yapmasına ilişkin yeni bir düşüncenin ihtimali de göz önünde bulunduruldu.

İlk Başbakan Yardımcısı Behcet Pocalli, seçimlerin ertelenmesini desteklemediğini söyledi ve Kosova ABD Büyükelçisi Christopher Dela’nın, seçimlerin gelecek bahar yapılmasına ilişkin sözlerine de saygı duyulacağı güvenini ifade etti.

Seçimlerin ertelenmesine karşı, gazeteye ve Kosova Demokratik Birliği’ne (DSK) göre Taçi – Mustafa – Pocalli’nin tam anlamıyla birbirlerine bağlanmasını gerektirecek bir anlaşma yapılacak.

 

Глас Српске (Glas Srpske – Sırbistan’ın Sesi)

24.07.2011 19.00

 

Yazının Orijinali: http://www.glassrpske.com/vijest/8/srbija/61046/cir/Izbor-predsjednika-i-parlamenta-2013.html

Çeviri:

Hamidullah Bayram

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi

Uluslararası ve Halkla İlişkiler

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...