Almanya’da Kundaklama Olayları

Almanya’da Türk ve göçmenleri hedef alan kundaklama olaylarına bir yenisi daha eklendi. 2008 Şubat ayında 9 Türk’ün öldüğü kundaklama eylemi ile başlayan ırkçı tutumlar devam ediyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Neukölln ilçesinde yine kundaklama olayları yaşandı. Polis açıklamalarına göre cumartesiyi pazara bağlayan gece bu semtteki 4 binanın merdivenlerinde kundaklama girişimleri tespit edildi. Olaylarda kimse yaralanmadı, Eyalet Kriminal Dairesi’nin yangınları araştırma bölümü soruşturmaları başlattı. Cumartesi gecesi saat 21.15 surlarında Warthestrasse sokağındaki bir evin merdiven bölümünde bir çocuk arabası kimliği belirsiz şahıslar tarafından ateşe verildiği, bina sakinleri tarafından ateş fark edilmesi üzerine de polisin çağrıldığı belirtildi. 52 yaşındaki bir kişi duman zehirlenmesinden tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldüğü aktarıldı.  Diğer bir olay ise Sonnenallee sokağında gerçekleşti. Orada da bir çocuk arabası kundaklandı. Lipschitzallee sokağında ise Pazar sabahı saat 1:15 surlarında kundaklanan bir çöp kutusu bulundu. Saat 4 surlarında ise Richardstrasse’de yine bir tane kundaklanmış çocuk arabası bulundu.

Geçen hafta içinde Berlin’in Neukölln ve Mitte ilçelerinde 3 ayrı binada yangın çıkmıştı. Bu iki olayda da merdiven boşluğunda bulunan çocuk arabalarının ateşe verilmiş, Neukölln ilçesinde çıkan yangında 5 Türk dumandan zehirlenmişti. Kısa süre önce daha aynı semtte kundaklama olayında biri bebek 3 kişi hayatını kaybetmişti. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Mitte ilçesindeki Quitzow Strasse’de de yine bir puset ateşe verilmiş, ama kimse yaralanmamıştı. Hatırlanacağı üzere Eylül 2008’de Mannheim kentinde yine Türk ailelerinin oturduğu iki bina ateşe verilmişti. Bundan öncede 9 Türkün hayatını kaybettiği bir başka yangın Şubat ayında Ludwigshafen kentinde gerçekleşmişti.

(tuicakademi, deutsche welle)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...

Dijital Dönüşümün Düzensiz Göç Yönetimine Etkileri

Feyza Betül Demirci  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Özet 21. Yüzyıldan beri etkisini...