Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu’ndan Anayasa Sempozyumu

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Çalışmaları Merkezi’ne bağlı Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu, 23-25 Aralık 2011 tarihleri arasında, 8. Boğaziçi Buluşmaları kapsamında “Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler” başlığıyla bir sempozyum düzenliyor.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bir form doldurarak izleyici ve konuşmacı olarak katılabileceği sempozyumda ben de “Anayasa Yapımında Dünya Deneyimleri” başlığıyla bir sunum yapacağım.

Sempozyum

8. Boğaziçi Buluşması“Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler”23 – 25 Aralık 2011

Başvurular Başladı

Türkiye’de üniversite gençliğinin özelde Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri, genelde ise bu ilişkilerin dünya konjonktürü içerisindeki yeri hakkındaki fikirlerini ortaya koyup seslerini duyurabildikleri tek organizasyon olma özelliğini taşıyan Boğaziçi Buluşmaları’nın bu sene sekizincisi düzenlenecektir. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerden öğrencilerin katılacağı 8. Boğaziçi Buluşması’nın ana teması, ‘Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler’ konusu olacaktır.

8. Boğaziçi Buluşması sempozyumunda, konularında uzman akademisyenler, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve siyasi parti üyeleri ile Türkiye’nin son zamanlarda gündeminden düşmeyen anayasa yapım süreci hakkında bilgi edinmek ve fikirlerini paylaşmak isteyen öğrencileri 23 – 25 Aralık 2011 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşturuyoruz. Sempozyum boyunca yeni anayasaya dair beklentileri ve önerileri tartışmayı hedefliyoruz.

8. Boğaziçi Buluşması’na katılarak bu konular hakkındaki düşüncelerinizi diğer üniversitelerden gelen katılımcılarla paylaşmak, tartışmak ve uzmanların görüşlerini öğrenmek için başvuru formunu, sempozyum ana başlığı ile  ilgili bir sayfalık görüş yazınızla birlikte doldurarak 18 Kasım 2011 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine yollayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuru Formu İçin:

http://www.acmof.com/content_files/html/8BB_Ba%C5%9Fvuru.doc

 

İLETİŞİM

Fenerli Türbe Sok. No:6 Binn’s HouseRumelihisarüstü Bebek 34250 İstanbul/Türkiye

Telefon: +90 212 359 74 51

Fax: +90 212 358 15 91

E-mail: [email protected] / [email protected]

Elvin Vural   +90 505 719 39 52

Nazlı Konya +90 534 364 07 72

Barış İne          +90 536 478 17 86

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...