Yayın Politikası

2011 Yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren tuicakademi.org web sitesi, tüm sosyal bilimler dalları öğrencisi, mezunu ve uzmanlarına açıktır. Geride bıraktığımız dönemde bu alanlarda öğrenme merakı olan pek çok kişiye rehber niteliği taşıyan yazılarımız da aynı şekilde hem stajyer ve gönüllülerimiz, hem de dışarıdan yazılarını paylaşmak isteyen herkese açıktır.

Farklı görüş ve kültürden herkesin fikrini özgürce ifade alanı bulduğu tuicakademi.org, başta Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Tarih bölümleri olmak üzere tüm sosyal bilimler alanında öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bu alanlarda yazmaya teşvik etmektedir. Bununla beraber ‘nefret söylemi’ gibi insan onuruna aykırı ve temel insan hak ve özgürlüklerini hedef gösteren yaklaşımları reddetmektedir.

tuicakademi.org’da yayımlanan yazılar başlıca o-staj programları çerçevesinde analiz, röportaj ve araştırma yazılarıyla birlikte; Akademi biriminin op-ed, makale ve raporlarından oluşmaktadır. Bunun yanı sıra stajyer veya gönüllü olmaksızın dışarıdan herkesin yazı gönderebildiği bir seçeneğimiz bulunmaktadır.

Dışarıdan yazı göndermek isteyenler web sitesinde bulunan ‘Yazı Gönder’ kısmından gerekli formu doldurup yazılarını iletebilmektedirler. Gönderilen yazılar, bu kısımdaki yazım kurallarına uydukları takdirde değerlendirilmek üzere incelenecektir. Değerlendirme süreci 2 hafta ile bazı durumlarda en geç 4 hafta arasında seyretmektedir. Buna göre yazarlar, editörlerimiz tarafından olumlu/olumsuz geri bildirim almaktadırlar.

Gönderilen ve değerlendirme sonucu yayımlanan tüm yazıların fikri mülkiyeti yazara ait olmakla birlikte, yazıların telif hakkı tuicakademi.org’a aittir. Bu sebeple daha önce farklı bir yerde yayımlanmış yazıları kabul etmemekteyiz.

tuicakademi.org’a yazı gönderen stajyer, gönüllü  ve dışarıdan yazı gönderen yazarlar, değerlendirme koşullarını kabul etmiş sayılırlar.