Eski Arnavut İçişleri Bakanı İstifa Etti

 

   Eski Arnavutluk İçişleri Bakanı olan Saimir Tahiri, milletvekili görevinden istifa etti. Arnavutluk’ta büyük bir sorun olan ve çalışmalara rağmen azaltılamayan uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili davalarda Saimir Tahiri’nin adı geçmişti. Uyuşturucu trafiği ile ilgili davalarda ve konularda adı karışan Tahiri istifa ederek normal bir vatandaş olarak görülmek istediğini belirtti. Tahiri, istifa etmesiyle beraber bundan sonra Arnavutluk Parlamento Üyesi olmayacak. Davalarla ilgili yargılanma veya sorgulanma işlemlerine normal bir vatandaş olarak devam edecek. Tahiri bununla ilgili olarak, ‘’Kendi başıma basit bir yurttaş olarak, ailem ve arkadaşlarımla ve hala bana inanan insanlarla beraber, kovuşturma, adalet ve yasalarla yüzleşeceğim’’ dedi.

   Bu konunun gerisinde ise altı ay kadar önce Tahiri’nin ismi insan tacirliği olaylarında da anılmıştı. Aynı zamanda uyuşturucu davalarında da adının geçmesinin üzerine insan tacirliği olaylarında da anılınca tepkiler büyümüştü. Bu şüphelerle ilgili tutuklamalardan kurtulmak için meclis çoğunluğunu kullanan Tahiri, altı ay sonra verdiği istifasıyla halk nezdinde olumlu bir imaj edinmiş oldu. Bundan sonraki süreçte Tahiri’nin yargılanmasıyla ilgili soruşturmaların başlangıç tarihi henüz belli olmamakla beraber muhalefet bu konunun takipçiliğini yapmaktadır.

   Arnavutluk’ta ciddi bir sosyal ve siyasi bir sorun olan uyuşturucu ticaretiyle ilgili davalarda bir azalma veya kontrol sağlanamıyor. Ülkenin sosyal yapısında olumsuzluklara neden olmasının yanında, siyasetçilerin davalara karışmasıyla süreç iyice içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Tahiri’nin istifa ederek mağdur imajı çizmeye ve halk nezdinde suçlamaları azaltma yoluna gitmiş olabilir. Ancak bu davalar artık ülke içindeki sorunlar değil, uluslararası alanda da bir basiretsizlik örneği oluşturmaya başlamıştır. En önemlisi de Arnavutluk’un AB üyeliği yolunda kötü bir imaja sahip olmasına neden olmaktadır.

 

 

Nur İNAN

o-Staj 2018 BALKAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...

Dijital Dönüşümün Düzensiz Göç Yönetimine Etkileri

Feyza Betül Demirci  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Özet 21. Yüzyıldan beri etkisini...