Hindistan’ın Yüksek Mahkemesi Yargıçlarından Dördü, Mahkemenin Çalışması Nedeniyle Demokrasinin Tehdit Altında Olduğunu Belirtti.

Hindistan Yüksek Mahkeme üyeleri eşi benzeri görülmemiş bir biçimde basın toplantısı düzenleyerek, Yüksek Mahkeme’nin çalışma sistemini, yolsuzlukları ve ülkenin yargısını eleştirdi. Baş yargıç ,Dipak Misra’dan sonraki en üst düzey kıdemli üyelerden olan dört hakim, duruşmalarını Cuma sabahı birdenbire bıraktı ve basın açıklaması düzenledi.

Hakim Jasti Chelameswar’ın liderliğinde Delhi’de toplanan gazetecilere benzeri görülmemiş bir mesaj gönderdiler: Hindistan’ın en yüksek mahkemesinin tutumunun “düzensiz” olduğunu ve “bu kurum korunmadıkça demokrasinin bu ülkede korunamayacağını” söylediler.

Yargıçlar Hindistan’ın en üst mahkemesinin başında bulunan Dipak Misra’nın kuralları görmezden geldiğini ve davalara yargıçları kendi tercihlerine göre atadığını söylediler. Yüksek Mahkeme Başyargıcı Dipak Misra’nın davaları kıdemli hakimlere vermediği, bu hakimlerin baktığı davaların başka kürsülere paylaştırıldığı savunuldu.

Yargıçlar basın açıklamasında ayrıca mahkemede alınan bazı kararlardan rahatsız olduklarını ve bu kararların mahkemenin fonksiyonlarını olumsuz etkilediğini söylediler.

Basın açıklaması üzerine Dipak Misra açıklama yapmazken, Başbakan Narendra Modi’nin hukuk bakanı ile acil bir toplantı yaptığı ve başbakanın iki yardımcısının bu konuyu araştırmaya başladığı öğrenildi.

Çağatay KILIÇ
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...