İngiltere Genelkurmay Başkanı: Askeri Açıdan Rusya ile Yarışamıyoruz

Royal United Services Enstitüsü’de konuşma yapan İngiliz Komutan Carter, Suriye savaşında Rus ordusunun hem savaş deneyimi geçirdiğini hem de uzun menzilli füze denemeleri yaptığını aktardı. İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, hükümetin savunma alanına ayırdığı bütçe kısıtlamasını eleştirerek, Rus ordusunun gerisinde kaldıklarını ve kendileri için Rusya’nın ciddi bir tehdit olduğunu söyledi.

Carter, “Eğer yakında onlarla kendimizi aynı seviyeye getirmezsek, İngilitere’nin önleyici saldırı ve tehditlere cevap verme kabiliyeti erozyona uğrayacak.” dedi. Carter, Rusya’nın beklenenden daha kısa sürede düşmanlıklar üretebileceğini sözlerine ekledi.

Sir Nick Carter: “Rusya beklediğimiz ve düşündüğümüzden daha yakın bir tarihte düşmanlık başlatabilir ve bu bizim için gerçekten kaygı verici bir durum. Büyük ihtimalle, NATO anlaşmasının beşinci maddesini etkisiz hale getirme çabası içerisindeler, bu bizim savunmamızı ve güvenliğimizi sağlayan yapıyı tehdit ediyor.”

İngiltere’de üst düzey askeri bir kaynak, “Silahlı kuvvetler öylesine kısıtlandı ki, İngiliz vatandaşlarını korumak için iki yakayı bir araya zor getiriyor ve bu hükümetin savunma bütçesini kısıtlamasının doğrudan bir sonucu.” diye konuştu.

İngiltere’de hükümetin savunma alanına ayırdığı bütçe, gayri safi yurtiçi hâsılanın % 2’sine tekabül ediyor. Bazı milletvekilleri de bu oranın %3’e çıkmasını istiyor.

Mustafa BİLGİN
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...