İran’dan ABD’ye Orta Doğu Tehdidi

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Tahran’ın ABD, İsrail ve Suudi Arabistan tarafından daha fazla baskı altında olması durumunda Ortadoğu’da neler olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Laricani, “İsrail ve Suudi Arabistan bölgedeki kaosun kaynağı. Suudi Arabistan, İsrail ve Amerika üçgeni bölgeyi kaotik bir sahneye dönüştürmek istiyor. Tahran’ı köşeye sıkıştırırlarsa bölgenin güvenliği tehlikeye girecek” dedi.

İran, ABD’nin tepkisine rağmen ülkenin yeni nükleer zenginleştirme tesisini açtı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Natanz nükleer tesisinde uranyumun yakıt olarak kullanılabilmesine imkan sağlayan yeni nesil santrifüjler yapmak için gereken altyapıyı inşa ettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs’ta ülkesinin P5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekilerek Tahran yönetimine ağır yaptırımlar getireceğini açıklamıştı. Anlaşmada yer alan diğer beş ülke anlaşmanın devamından yana olsa da bu durum bir krizi meydana çıkarmıştır.

Anlaşmanın eksiklerinin giderilerek yeniden gündeme gelmesi pek mümkün görünmemektedir. ABD, Ortadoğu’da krizi tırmandırmak ve düşman ülke olarak İran’ın varlığını sürdürmekten yana bir tutum sergilemektedir.

Aybala LALE

o-Staj 2018 ORTAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...