Krizdeki Yunanistan’a Ek Süre

              Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, Avrupa Birliği’nin verdiği yardım paketine yönelik koşulları yerine getirmesi için ülkeye daha fazla zaman tanındığını açıkladı.

Maliye Bakanı parlamentoda yaptığı konuşmada Yunanistan’a daha fazla zaman tanındığını bildirdi, ancak süreyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Yunanistan, uluslararası kreditörlerin talep ettiği bütçe kesintisi hedeflerine ulaşabilmek için kendisine tanınan sürenin iki yıl uzatılmasını istiyordu.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P Yunanistan’ın görünümünü negatife düşürmüştü. S&P açıklamasında, zor durumdaki bu Euro Bölgesi ülkesinin uluslararası kreditörlerden daha fazla yardıma ihtiyaç duyabileceği belirtilmişti. Standard Poor’s “Yunanistan’ın not görünümünü negatife revize etmemiz, ülkenin AB/IMF programındaki yeni yardım dilimini alamaması halinde notunun düşürülebileceği olasılığını yansıtmaktadır” şeklinde açıklamada bulunduğu belirtildi.

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat, Yunanistan‘ın borcunun 2012 yılının ikinci çeyreğinde 300,8 milyar euro olduğunu açıkladı.

130 milyar euro tutarındaki ikinci yardım paketinin koşulu olarak Yunanistan’ın yardım fonlarından yararlanması için yeni kemer sıkma programının sonuçlandırması gerekiyor.

Maliye Bakanının, yeni tedbirlerin onaylanmak üzere gelecek hafta parlamentoya götürüleceği bilgisini verdiği ifade ediliyor.

Yunanistan’ın yardım paketinin 31,5 milyar Euro tutarındaki bir sonraki taksitini alıp almaması ise daha önceki paket koşullarını yerine getirmesine bağlı. Bu taksiti almadığı taktirde gelecek ay sonuna kadar Yunanistan’ın elindeki paranın tükenmesi söz konusu.

Kemer sıkma politikalarının ne denli etkili olacağı konusu tartışılırken Yunanistan’da borcun milli gelire oranı yüzde 171 ile rekor seviyelere ulaştı. Euro bölgesinde yaşanan kriz ise etkisini sürdürmeye devam ediyor.

(TUİÇ Akademi, NTV, BBC, Dünya Bülteni)

Ayşe DOĞAN

TUİÇ Stajyeri

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...