Nikaragua Latin Amerika’nın En Güvenli Ülkesi Olduğunu İddia Ediyor

Latin American Herald “Muhafaza Duvarı (Containment Wall)” kamu güvenliği stratejisi nedeniyle bir rapor hazırlıyor. Buna göre Nikaragua, Latin Amerika’nın en güvenli ülkesi olduğunu iddia ediyor.

Rapordaki bilgiye göre Nikaragua’nın başkent yardımcısı polis şefi Fernando Borge’in,EFE’ye verdiği röportajda: “Kapsamlı bir kamu güvenliği stratejimiz var. Bu, halkın, tüm kurumlar ve Ulusal Polis teşkilatının ortak bir çabasıdır.” açıklamasını yaptı.

Borge’ye göre Nikaragua’nın cinayet oranı, on bir yıllık bir süreçten sonra 2017’de, 100.000’lik nüfus başına 7 ölümle en düşük seviyesine geriledi. Bu istatistik Orta Amerika ülkeleri arasında en düşük değer olarak belirtildi. Ülkenin cinayet oranı Latin Amerika’da da ikinci en düşük seviyededir.

Birim başkanı Marco Antonio Lanuza’nın, EFE’ye verdiği bilgiye göre ise Acil Durum Müdahale Servisi (SEREP) çağrı merkezi tarafından alınan çağrıların yarısından fazlası sokak kavgaları, hırsızlık veya trafik kazası gibi kabahatli kişilerle ilgili. Fakat hızlı polis müdahalesinin ilçe, sektör ve mahalle düzeyinde sıkı bir organizasyonun yanı sıra sokaklarda devriye gezen sofistike bir yaklaşımdan kaynaklandığını söyledi.

Diğer taraftan Borge’ye göre, Nikaragua’daki diğer Orta Amerika uluslarını terörize eden çetelerin yokluğu, devletin Muhafaza Duvarı’nın organize suç ve uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına karşı stratejisinin sonucudur.

Bu söylemler Nikaragua’nın Kosta Rika’yla karşılaştırılmasını da gündeme getirdi. Kendilerinin artık Kosta Rika’dan da daha güvenli bir ülke olduklarını iddia ettiler. Karşılaştırıldığında, Kosta Rika’nın suç endeksi, Nikaragua’nın 38.82 ve 61.18’ine kıyasla 55.11 ve Güvenlik Ölçeği 44.89’dur.

Duygu KÜÇÜKÇELEBİ
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...

Dijital Dönüşümün Düzensiz Göç Yönetimine Etkileri

Feyza Betül Demirci  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Özet 21. Yüzyıldan beri etkisini...