Pakistan-Afganistan Sınırındaki Çatışmada 15 Kişi Yaşamını Yitirdi

 Yapılan askeri açıklamaya göre, Pakistan-Afganistan sınırındaki çatışmalarda Pakistanlı Taliban savaşçıları Pakistan’ın Mohmand kabilesi bölgesindeki üç sınır karakoluna saldırması sonucu en az 15 kişi öldü.

 Pakistan’ın pazartesi günü yaptığı askeri kaynaklı açıklamasına göre, pazar günü geç saatlerde meydana gelen saldırılar sırasında 10 savaşçının öldüğü ve beş askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Pakistan ve Afganistan çoğunlukla değişime uğramamış 2,500 km uzunluğunda tartışmalı bir sınırı paylaşıyor.

 Gazetecilere gönderilen bildiride Tehreek-e-Taliban Pakistan olarak da bilinen Pakistan Taliban’ın Jamaat-ur-Ahrar saldırının sorumluluğunu üstlendi. Grup geçen ay düzenlenen bir dizi saldırının sorumluluğunu üstlendi. Buna doğu şehri Lahor’da polise karşı gerçekleştirilen intihar bombası saldırısı da dahil edilmek üzere, Kuzeybatı Ghalanai kasabasında hükümet çalışanlarına yönelik ve Charsadda bölgesinde bir mahkeme kompleksindeki patlamalar da grup tarafından üstlenildi.

 Geçtiğimiz ay, her iki ülke karşılıklı olarak birbirlerine saklandıklarına inandıkları savaşçıların listelerini iletti ve onlara karşı harekete geçilmesi talebinde bulundu.

Filiz Kahraman – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...