TUİÇ BALKAM Gönüllü Araştırmacılarını Arıyor!

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği bünyesinde kurulmuş olan Balkan Araştırmaları Merkezi (BALKAM) faaliyetlerini Aralık 2012’den beri sürdürmektedir. Araştırma merkezimiz Türkiye’de Balkanlara ilgi eksikliği ve akademik çalışma, yayın, toplantı, sempozyum gibi çeşitli eğitim faaliyetlerinin yetersizliğinden duyduğu rahatsızlık üzerine çalışmalarına geleceğin Balkan uzmanları olacak ‘öğrenciler’ ile başlamış bulunmaktadır. Araştıran, katılan ve paylaşan uzmanların yetiştirilmesini hedef alan merkezimiz, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan ve Avrupa’ya çıkış kapısı olma özelliği gösteren Balkan coğrafyası arasında, akademik perspektifte ilişkilerin kuvvetlenmesine katkı sağlayarak, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temelli dayanışma ve işbirliğini arttırmayı, Türkiye ve Balkan devletlerindeki siyasal, kültürel, ekonomik ve sosyal yapıların bilimsel perspektifte daha iyi anlaşılmasını ve ülkemiz dış politikasına doğru bir şekilde yön vermeyi amaçlamaktadır.

 

Bu anlayış doğrultusunda “gönüllülük” esasında ve “sorumluluk” bilinci dahilinde bizlerle çalışmak isteyen arkadaşlar, “özgeçmişlerini” (CV) ve Balkan araştırmaları için yeterli sevide olup olmadıklarını bir nebze ölçebileceğimiz “Türkiye’nin Balkanlardaki Rolü” başlıklı bir yazıyı kaleme alıp “[email protected]” adresine göndermeleridir.

Son başvuru ise 10 Ağustos 2013 tarihine kadardır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...