Uluslararası Öğrenci Platformu Ekip Arkadaşları Arıyor!

Türkiye’ye son dönemde gelen yabancı uyruklu öğrencilerin sayısında oldukça hızlı bir artış yaşanıyor. Uluslararası öğrencilerin ülkemize uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve Türkiye’nin hikayesini daha sağlıklı öğrenmelerine imkan tanımak amacıyla Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) Derneği olarak kısa bir zaman önce Türk ve yabancı öğrencilerin birlikte yer aldığı ‘’E-Buddy Uluslararası Öğrenci Platformu’’nu oluşturduk. Hizmetlerimize ilk olarak İstanbul’da başlamaya karar verdiğimiz bu platformumuzda yabancı öğrencilerin karşılanmasından, konaklamalarına, sosyal kültürel etkinliklerden gündelik hayatta karşılaşabilecekleri sıkıntılarda yardımcı olmaya kadar her türlü konuda kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeyi hedeflemekteyiz. Bu çerçevede genel koordinatörlüğünü Makedonya vatandaşı ve yüksek eğitimini Türkiye’de tamamlamış olan Arber Jashari arkadaşımızın yaptığı bu platformda gönüllü olarak bizlere yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyoruz.

Peki nedir ‘’E-Buddy Uluslararası Öğrenci Platformu’’?

E-Buddy, yabancı uyruklu öğrencilere daha Türkiye’ye gelmeden ihtiyaçlarının bir kısmını kendi ülkelerindeyken karşılama imkanı sunan, İstanbul’daki yaşamlarını kolaylaştırabilecek bilgi ve insan kaynağına sahip bir ağdır. Bu ağ ile uluslararası öğrenciler, hem İstanbul’a ayak bastıkları ilk andan itibaren ihtiyaç duydukları tüm bilgilere ulaşabilecek hem de bu ağ üzerinden iletişime geçilen gönüllü Türk öğrenciler ile diyalog kurabilecekler.

E-Buddy’de nasıl mı yer alabilirsiniz?

İstanbul’da yaşıyorsanız, iyi bir İngilizceniz olduğuna inanıyorsanız ve gönüllü olarak böyle bir sosyal platformda yer almak istiyorsanız yapmanız gereken, kendinizi tanıtan ve neden bu ekipte gönüllü olmayı istediğinizi anlatan kısa bir yazı yazıp [email protected] adresine göndermeniz.

Son gün 29 Mart 2013!

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...

Sığınmacıların Ev Sahibi Ülkelere Katkıları: Türkiye’deki Suriyeliler

Sena Özdemir Göç Çalışmaları o-Staj Programı ÖZET İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan...