Ahmedinejad’ın Büyük Vaadi

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, her İranlı aileye, villa tipi ev ve meyve bahçesi yapmak için 1000 m²’lik arsa tahsis edeceklerini açıkladı.

Başkent’te gerçekleştirilen bir toplu konut toplantısında söz alan Ahmedinejad, apartman tipi yaşam tarzına eleştirilerde bulunarak, tüm İranlılara 1000 m2 arsa vereceklerini bunun belli bir bölümünün konut için kullanılıp kalan kısmının ise yeşil alan veya meyve bahçesi olarak düzenlenebileceğini belirtti.

Ahmedinejad bu proje sayesinde halkın refah seviyesinin artacağını ve buna ek olarak da yeşil alan seviyesinde yükselme görüleceğini de sözlerine ekledi. Yeterli toprağın var olmadığı eleştirilerine ise, İran’ın yeterince büyük bir ülke olduğunu ve 20 milyon aileye arsa verildiğinde bunun sadece 2 milyon hektarlık bir alana tekabül edeceği şeklinde cevap verdi.

Ahmedinecad, 165 milyon hektarlık İran yüzölçümünün 30 milyon hektarlık bölümünün proje için uygun olduğunu, yılsonuna kadar da ülkenin 10-15 noktasında projeyi başlatacaklarını söyledi.

 

(tuicakademi // cnntürk)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Trump’ın UCM’ye Yaptırım Kararı: Küresel Adalet Sistemi İçin Tehlikeli Bir Emsal Olabilir mi?

Doç. Dr. Hakan ARIDEMİR ABD Başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Ceza...

ABD ve UCM Arasındaki Yeni Gerilim: Trump’ın Yaptırım Kararı ve Olası Sonuçları

ABD Başkanı Donald Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yönelik...

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...