Atun: “Uluslararası hukuk haklılığa değil güce bakar”

Prof. Dr. Ata Atun, uluslararası hukukun kimin haklı olduğuna değil, kimin güçlü olduğuna baktığını söyledi.

Kocaeli’nde katıldığı bir sempozyumda konuşma yapan Atun, Türk Dünyasının medya alanındaki örgütlenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Uluslar arası hukuk kimin haklı olduğuna değil, kimin güçlü olduğuna bakarak sonuca gidiyor. Bu gerçekler ışığında Türk Dünyasının daha güçlü olabilmesi için ‘birlikten güç doğar’ atasözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

Rumeli Balkan federasyonu ile İzmit Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri 20. yıl Kocaeli uluslararası Rumeli-Balkan Sempozyumu 18-20 Şubat tarihleri arasında Kocaeli’nde gerçekleştirildi.

Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova KDTP Milletvekili Müfera Şenik, Yunanistan-Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, Türk Tarih Kurumu E. Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Avrasya Bir Başkanı Şaban Gülbahar gibi Balkanlar ve Rumeli’ye gönül vermiş kişilerin katıldığı sempozyumda azınlıkların ve Türkiye’den uzakta bir Türk olmanın zorlukları ele alındı.

ATUN BİLDİRİ SUNDU

KKTC adına sempozyuma katılan Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, “Rumeli ve Balkanlarda Medya Birliği” başlıklı bir bildiri sundu.

Atun bildirisinde, dünyada bu gün gerçekte var olmayan ama var olduğu iddia edilen Uluslararası Hukuk”un kimin haklı olduğuna değil, kimin daha güçlü olduğuna bakarak sonuca gittiği gerçeğine dikkat çekti.

Bu gerçekler ışığında, Türk Dünyasının medya alanında örgütlenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Atun, “Türk dünyasının daha güçlü olabilmesi ve ortak hareket edebilmesi için gerekli olan “Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz” atasözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

“GÜÇ BİRLİKTEN DOĞAR”

21-22 Aralık tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk Dünyası Medya Forumu’nda “Dünya Türk Medya Birliği”nin kurulması için kalıcı adımlar atıldığını anımsatan Atun, Rumeli ve Balkanlarda yaşamakta olan Türk medya mensuplarının da bu çatı altında toplanması gerektiğini ifade etti. 

“Periyodik aralıklar ile ortak bir derginin çıkarılması, fikir, düşünce, girişimlerin paylaşıldığı bir gazetenin yayınlanması, Rumeli ve Balkanlarda yaşamakta olan Türkleri Türkiye ve KKTC’ye bağlayacak, aradaki bağı daha da güçlendirecektir” diyen Atun, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Rumeli ve Balkanlarda yaşamakta olan ve kökleri Rumeli ve Balkanlara uzanan medya mensuplarını Türk dünyasının medyası ile kaynaştırmak, aralarındaki iş birliğini arttırmak ve “Güç Birlikten Doğar” atasözümüze uygun olarak medya olanaklarını bir çatı altında iyi bir organizasyonla toplamak kaçınılmaz olmuştur. Medya Birliği ile doğru haber akışı sağlanacaktır. Rumeli ve Balkanlarda yaşamakta olan medya mensuplarının seslerini tüm dünyaya duyurmak ve dünya üzerinde çok daha sağlam ve söz sahibi bir konuma getirmek amacını güden medya Birliğinin oluşturulması için çalışmalar başlamıştır.”

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...