Haftanın Öne Çıkanları

SALGIN KISITLAMALARINDA AVRUPA ŞÜPHECİLİĞİ (13.11.2021)

Covid-19 pandemisi birçok ülkede şüpheciliği de beraberinde getirdi. Avrupa ülkeleri, salgın için alınan önlemleri sorguluyor. Yapılan araştırmaya göre Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan Covid-19 önlemlerinin abartıldığını düşünürken İsveç, Portekiz ve İtalya en az şüpheci ülkeler olarak kayda geçti.

Getty Images

Dünya’da 4 milyonun üzerinde insanın ölümüne sebep olan Covid-19 salgını, bazı ülkelerde şüpheciliğe neden oldu. Haziran’da gerçekleşen çalışmaya 20 Avrupa ülkesinden yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Covid-19 kapsamında alınan önlemlere Doğu Avrupa ülkeleri çoğunlukla şüpheci yaklaşırken Güney ve Kuzey Avrupa ülkelerinde insanlar bu tedbirleri yerinde bulduklarını söyledi.

Macaristan, %42 oranıyla karantinanın yarardan çok zarara sebep olduğu görüşünde. Macaristan’ı %34 ile Hırvatistan, %33 ile Bulgaristan ve Yunanistan takip ediyor. Bu ülkelerde yaklaşık her üç insandan biri karantinanın dezavantajlarının avantajlara ağır bastığına inanıyor.

Karantina tedbirlerine ek olarak gündelik yaşamda Covid-19 riskinin abartıldığını düşünen ülkeler yine Doğu Avrupa’da çoğunlukta. Bulgaristan’da %41, Hırvatistan’da %38 ve Yunanistan’da %36’lık kesim salgın riskinin olduğundan büyük gösterildiğine inanıyor.

Pandemi riskini önemseyen ve karantina tedbirlerini yerinde bulan ülkelerin birçoğu ise Güney ve Kuzey Avrupa’da. Uygulanan karantinalara dair en az şüpheci ülkeler Portekiz ve İspanya. Portekiz’de %50’lik bir kesim karantinanın zarardan çok yarar sağladığını düşünürken bu oran İspanya’da %60’a yükseliyor.

İsveç’te de %47’lik bir kesim salgın riskini önemsiyor. İngiltere, Danimarka ve İrlanda’da ise katılımcılarından neredeyse yarısından fazlası alınan pandemi önlemlerinin yerinde olduğu görüşünde.

Kaynak: YouGov

 

Hazırlayan: Gizem GÜVEN – TUİÇ Akademi İçerik Editörü

 

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.