Irak Başbakanı İbadi: Kerkük’te Kürt Bayrağını İndirin.

 Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kerkük kent yetkililerine ulusal birlik çağrısı yaparak kente çekilen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının indirilmesini istedi. İbadi, bir çok farklı etnik ve dini toplumun birarada yaşadığı Kerkük’de  halka barış içinde ve birarada yaşama çağrısı yaptı.

 Kerkük’ün yerel yönetimini oluşturan il meclisi’nin 28 Mart’ta kentteki resmi binalara Irak federal bayrağının yanısıra Kürdistan bölgesi bayrağını çekme kararını onayladığı biliniyor.

 Teklifin görüşüldüğü oturumu Kerkük il meclisinde yer alan 16 Arap ve Türkmen temsilci boykot etme kararı almıştı.

 Başbakan İbadi devlet televizyonundan yayımlanan haftalık basın toplantısında Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’e bayrağı indirmesine yönelik çağrı  yaptı ve “Ben bütün Iraklıların başbakanı, siz Kerkük’ün valisisiniz. Bir gruptan yana taraf tutar ve sırtınızı diğer gruplara çevirirseniz bu bir başarı değildir” diye konuştu.

 Başbakan İbadi ayrıca bu kararı reddetmelerinin nedeni olarak  kentte bir çok ulus, etnik köken, din ve mezhepten toplumun birlikte yaşadığını vurgulayarak  Kentin Irak’ta ve bölgede farklılıklarla bir arada yaşamanın örneği olmasını istedikleri için bu tek yanlı kararı reddettiklerini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

 İbadi bütün Iraklıların IŞİD’e karşı birlikte mücadele ettiğini söyledi ve şu an birliğe her zamankinden daha çok ihtiyaclarının olduklarını yineledi.

Selen Ebru Tandırcı – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Rusya ile NATO’nun Baltık Bölgesi Üzerindeki Rekabetinin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya Üyelik Sürecine Etkileri

Celal İlker VarolEditör: Bervan Kaya Soğuk Savaş dönemiyle başlayan süreçten...

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na Göre Uluslararası Koruma Kavramları

Lütfi Mert ULUTAŞTUİÇ O-Staj StajyeriEditör: Eda KURT Özet Dünyada bitmek bilmeyen...

Göç Sürecinde Suriyeli Kadınların Gündelik Yaşam Pratiklerindeki Değişimler: Mersin İli Üzerine Bir Araştırma

Durdu BezgiGöç Çalışmaları StajyeriEditör: Eda Kurt Özet Bireylerin gündelik yaşamdaki pratikleri...

Avrupa Birliği Entegrasyonu, Göç Politikaları ve Yeni Göç ve İltica Paktı

Enfal Zeynep Suçin Göç Çalışmaları Stajyeri Giriş Avrupa Birliği (AB) entegrasyonu,...