Melek Yatırımcılar İstanbul’daydı

Avrupa Melek Yatırım Ağı 11. Kış Zirvesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Zirveye başta Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) Başkanı Paula ANDREZ olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan yetkili katıldı. Basının ve TOBB’un da yoğun ilgisi vardı. Programda genç girişimcilerimiz, girişimci adaylarımız, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy, AB Vizyonu Genel Yayın Yönetmeni Serap Girgin Baykal’da vardı.

Zirveye Dünya Girişimcilik Forumu (WEF), İstanbul Kalkınma Ajansı(İSTKA), A haber ve Anadolu Ajansı(AA), Links Angel BAN ve Metutech BAN destek verdi.

Türkiye’de girişimciliğin ve girişimcilik kültürünün gelişimi ile birlikte yabancı melek yatırımcıların ilgisi bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek gibi duruyor; Nitekim bu süreçte önemli olan yurt dışından gelen melek yatırımcıların da yanında bizim de kendi içimizde melek yatırım ağı kurmamızdır. Aksi taktirde gelen melek yatırımcılar yetersiz kalacaktır.

İlgi Artıyor Ama!

İş dünyasının da girişimcilik algısı değişiyor. TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner’in görevinden ayrılmasından sonra, melek yatırımcı olacağım sözleri çok önemliydi. Her zaman vurguluyorum. Elimizde yeteri derecede genç insan kaynağı var. Bu kaynağı iyi bir şekilde değerlendirebilirsek o zaman kalkınma hamlesini daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Ayrıca bu kalkınma hamlesi daha sürdürülebilir olur.

Düşünün ki, bugün Türkiye’de her yüz kişiden ancak altısı girişimci oluyor. Diğer önemli bir nokta da iş yaşamında ki kadın oranımız yüzde otuzların altında. Ülke nüfusuna baktığımız zaman kadın ve erkek nüfusunun ortalama olarak aynı olduğunu görürüz.

Peki, sormak isterim bir ülkenin gençlerini iyi eğitemiyorsanız, girişimci bireyler yetiştiremiyorsanız ve nüfusun yarısını teşkil eden kadınlara iş yaşamında yeterince hak tanımıyorsanız, gençlerinizin özgüveni eksik ve karamsar ise nasıl kalkınıp gelişebilirsiniz ki?

Toplumsal Bilinç Şart

Hep girişimcilik kültüründen bahsediyoruz. Bunun oluşması için başta aileler olmak üzere, toplumun önde gelen sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarına girişimciliğin(müteşebbisliğin) ülke kalkınmasına ve gelişimine etkisinin ne olduğunu, işsizliğin bu yöntemle nasıl minimize edileceğini, bilgi toplumunun hipotezleri ile düşünmenin önemini doğru bir şekilde anlatmamız gerekir. Aksi taktirde aynı çarklar içinde dönüp durmaktan öteye geçemeyiz.

Remzi Durmuş

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...

Sığınmacıların Ev Sahibi Ülkelere Katkıları: Türkiye’deki Suriyeliler

Sena Özdemir Göç Çalışmaları o-Staj Programı ÖZET İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan...