Netanyahu: İsrail, ABD’nin Suriye’ye Olan Tutumundan Memnun

İsrail’i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, İsrailli mevkidaşı Avigdor Lieberman’ın ardından başbakan Binyamin Netanyahu’nun konuğu oldu.  Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında Netanyahu, iki ülkenin birbirlerinden başka yakın dostu olmadığını, Suriye’de kullanılan kimyasal silah haberlerine ilişkin ABD’nin verdiği tepkiden duyulan memnuniyeti belirtti.

Netanyahu, “Amerikan politikasında büyük bir yön değiştirme seziyoruz. Sayın bakanın İran ile ilgili açıkça ifade ettiği sözleri dikkate aldık. Bu ifadeler Başkan Trump’ın güçlü ve keskin sözlerinin ardından geldi” diye konuştu. İsrailli Başbakan, Washington’un düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak bunun “İran’ın vekili Suriye’ye karşı doğru bir eylem” olduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Mattis ise ziyaretinin amacının, bölgede istikrar ve refahı korumaya çalışan İsrail ile diğer milletlerin karşı karşıya olduğu tehditleri görüşmek olduğunu belirtti.

Mattis, “Şunu kendimize hatırlatmamız çok önemli; eğer iyi insanlar birlikte hareket etmezse, kötüler bu dünyaya büyük zararlar verebilir. Bunu engellemek, barış ve özgürlüğü gelecek nesillere aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.” dedi.

ABD Savunma Bakanı, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan turuna üç gün önce Suudi Arabistan ve Mısır ile başlamıştı. Mattis’in İsrail’den sonra Katar ve Cibuti’yi ziyaret edecek.

Aslıhan Edanur Gündoğdu – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.