Venezuela: Filistin İçin Barış Çağrısı

 Venezuela’nın Cenevre’de düzenlediği oturumda, Filistin’de yaşayan halkın, İsrail hükümetinin uyguladığı ayırma yönündeki politikaları yüzünden zorunlu olarak göç etmek durumunda kaldıklarını belirterek barış çağrısında bulunmuştur.

 Asıl olarak dünya genelinde barışın sağlanması amacının güdüldüğü oturumda, başlangıç olarak Filistin’de barışın sağlanması yönünde adım atılmıştır. Dünya genelinde kalıcı barışın sağlanması çabası içine girilmiştir. Filistin halkının göç etmeye zorunlu kılınmasının, özgürlüğe ve yaşam hakkına yönelik bir tehdit unsuru oluşturulduğu yönündeki düşünceleri ile “Chavez’in iç çemberinin en yetenekli yöneticisi ve siyasetçisi” olarak tarif  edilen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro; bu oturumu kendilerini hiçbir güç bloğuna dahil veya hariç olarak addetmeyen 100 üzerinde ülkenin bir araya gelerek oluşturdukları bir uluslararası oluşum olan Bağlantısızlar Hareketi çerçevesinde gerçekleştirmiştir.

 İsrail’in Filistin üzerindeki baskısından ve Filistin halkının bağımsızlığının korunmasının gerekliliğinin üzerinde durulan oturumda, Venezuela Dış İşleri Bakanı Delcy Rodrguez ise görüşlerini; yaklaşık 50 yıldır devam eden, İsrail’in Kudüs ve çevresindeki toprakları işgale başlamasından bu yana çok fazla sayıda Filistinlinin göç etmek zorunda kaldığını dile getirerek belirtmiştir. Barış çağrısı niteliğinde düzenlenmiş olan oturumda Filistin’i ise Bakan Riad Al Maliki temsil etmiştir.

Akile Hevin Mendekli – LATAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...

Küresel Göç Yönetiminde Sivil Toplumun Etkisi: Sivil Toplumun Katkısı ve Sınırları

Kaancan Koçak  Sivil Toplum Çalışmaları O-Staj Programı Özet Göç insanlık tarihinin en...