Mübarek Özgürlüğe Mi Kavuşuyor?

Arap baharı, Arap halklarının özgürlük, demokrasi, eşitlik istemleriyle 2010 yılında başladı. Arap baharı; Tunus, Mısır, Ürdün, Libya, Suriye, Bahreyn, Cezayir, Yemen ülkelerinde geniş yankı uyandırmışken; Suudi Arabistan, Lübnan, Fas, Irak, Umman ülkelerini nispeten daha az etkilemişti. Mısır’da Arap baharının sonucunda 30 yıldır görevini sürdüren Hüsnü Mübarek görevini bırakmıştı.

 

Şimdi ise Mısır’da 2011 yılında yaşanan, Arap Baharı sırasında devrilen lider Hüsnü Mübarek’in 48 saat içinde serbest bırakılabileceği öne sürüldü.

Arap baharı sırasında cumhurbaşkanlığı mevkisini kaydeden Mübarek’in isyan sırasında işlediği suçlardan yargılanması devam ederken, yolsuzluk davaları içinden bir tanesinin düştüğü öğrenildi.

Mübarek’in avukatları Fareed el-Deeb yaptığı açıklamada, Mübarek’in yargılandığı yolsuzluk davasından aklanmasının ardından, 48 saat içinde özgürlüğüne kavuşması gerektiğini kaydetti. Hüsnü Mübarek’in tutuklu bulunmasına neden olan diğer yolsuzluk davasının da düşmesini beklediğini belirten Fareed el-Deeb, geriye kalan işlemlerin basit prosedürler olduğunu söyleyerek Mübarek’in 2 gün içinde çıkması gerektiğini belirtti.

85 yaşındaki Hüsnü Mübarek, 2011 isyanında protestoculara karşı şiddet uygulanması emrini verdiği ve ölümlere neden olduğu suçlamasına tekrar yargılama bekliyor.

(TUİÇ Akademi, NTV, Star Gazetesi)

Yağmur ILGAR

TUİÇ Stajyeri

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...