TUİÇ Akademi Dergisi 2012-2013 Yayın Dönemi Staj Programı

Program Tanımı

TUİÇ Akademi dergisi; farklı dünya görüşlerinden lisans/yüksek lisans öğrencilerinin yönetiminde, alanında uzman akademisyen, bürokrat ve gazetecilerden oluşan Danışma Kurulu’nun değerli katkıları ile aylık yayımlanacak ve çeşitli illerde ISSN ile satışa çıkacak uluslararası gündem analiz dergisidir. TUİÇ Akademi; spekülasyonlara dayalı kuru anlatımlar içermemeyi, nefret söylemine savrulmamayı, dar ve sığ gündemlere sıkışıp kalmamayı, tematik tartışmalar yürütmeyi ilke edinmiş ve en önemlisi okuduğu bölüm ne olursa olsun küresel siyasete uzaktan yakından ilgi duyan tüm üniversite öğrencilerini hedef kitlesi olarak kabul etmiştir. Derginin amacı, uluslararası gündemdeki sorunlara dair küresel bir izlencenin oluşumuna katkı sunmak, evrensel bir etiğin yaratılmasında rol oynamaktır. (Dergi genel tanıtım ve davet duyurusu için tıklayınız.)

Bu çerçevede, Kasım ayında okuyucu ile buluşacak olan TUİÇ Akademi dergisi, 2012-2013 Yayın Döneminde staj programı düzenleyecektir.

Programa Kimler Katılabilir?

Üniversitelerin; Hazırlık sınıfı dâhil, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Avrupa Birliği Çalışmaları, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Ekonomi, Uluslararası Finans, Tarih, Sosyoloji, Modern Diller, Mütercim Tercümanlık bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerine öncelik tanınmakla birlikte uluslararası ticaret, finans ve enerji politikaları başta olmak üzere küresel siyasete ilgi duyan ve bu alanda çalışan Mühendislik Fakültesi öğrencileri de programa başvurabilir.

Stajyerlerden; farklı dünya görüşlerinden insanlarla birlikte çalışabilmesi ve çeşitli konularda yazılı ürün ortaya koymaya ilgili olması beklenmektedir.

TUİÇ Akademi dergisi, Türkçe yayımlanacak olmakla birlikte, stajyerlerin okuma için ileri seviyede İngilizce bilmeleri gerekmektedir. 

Program Detayları

Stajyerlerin haftada en az 5 saat Dernek Yönetim Merkezinde bulunmaları, ofis dışında da online olarak verilen bazı işleri yapmaları gerekmektedir. Staj programı, Ekim ayının ilk haftası başlayacak ve Şubat ayının ikinci haftasında son bulacaktır.

Stajyerler, staj boyunca derginin künyesinde Yazı İşleri mensubu olarak gözükeceklerdir.

Stajyerlerden; dergide işlenecek konularla ilgili hem internette hem çeşitli arşiv ve kütüphanelerde araştırma yapmaları, yazı kaleme almaları, derginin reklam görüşmelerinde Reklam Koordinasyon Ekibine yardımcı olmaları ve dergi çatısı altında düzenlenecek Yuvarlak Masa Toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunda görev almaları beklenmektedir.

Staj programı ücretsiz olup programa katılanlar, konaklama dâhil tüm masraflarından kendileri sorumludur.

Staj programını başarıyla tamamlayanlara, program sonunda sertifika verilecektir. 

Program Başvuru Süreci

Son başvuru tarihi, 28 Eylül Cuma günüdür. Staj programı, verimliliği arttırmak amacıyla 3 kişilik kontenjanla sınırlandırılmıştır.

Başvurular, [email protected] adresine yapılacaktır. Programa dair sorularınızı da bu adrese yöneltebilirsiniz.

Başvuru için gerekli belgeler (Word veya pdf dosyası olarak ve ayrı belgeler halinde gönderilmelidir):

1. Özgeçmişiniz,

2. Dergimizde neden staj yapmak istediğinizi kısaca anlattığınız Ön Yazı,

3. Örnek yazı, uluslararası gündeme dair dilediğiniz herhangi bir konu hakkında kaleme aldığınız en fazla 600 kelimelik yazıdır. Akademik bir metin değildir, o yüzden referanslı bir metin beklenmemektedir. Yazının değerlendirilmesinde dikkat edilecek kriterler; ciddi, ağdalı, uzun cümlelerle kurulu soğuk bir dil yerine akıcı, yoğun ve dikkat çekici bir anlatım benimsenmesi, ele alınan konunun farklı açılardan incelenmesi ve de en önemlisi konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayan birine –eğer varsa– teknik bir jargondan gerektiğinde sıyrılarak konunun detaylarının aktarılabilmesidir. Örnek yazı, daha önce kaleme almış olduğunuz yahut başvuru için özel olarak kaleme alacağınız bir yazı olabilir.

Başvurusu kabul edilen öğrenciler, Dernek Yönetim Merkezine mülakata çağrılacaktır. Staj programına kabul edilen öğrenciler, mülakat sonucunda belirlenecektir.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...