İsrail-Lübnan Sınırında Çatışma

İsrail radyosu, İsrailli yetkililere dayanarak verdiği haberde, bu sabah sınırda devriye görevi yapan askerlere Lübnan tarafından ateş açıldığını ve askerlerin karşılık verdiğini açıkladı. İsrail basını ise olayda bir Lübnan askerinin yaralandığını duyurdu.

Lübnan’daki internet siteleri ve televizyonlarda yayımlanan haberlerde, bölgede çalışma yapan İsrail askerlerinin, sınırı 30 metre geçmesi üzerine, Lübnan askerleri tarafından silahla uyarı atışı yapıldığı ve daha sonra karşılıklı ateş açıldığı belirtildi.

İsrail: Gerginlik Çıkmasını İstemiyoruz

İsrailli yetkililerin, bölgede gözlem gücü olarak görev yapan BM’ye bağlı UNIFIL üzerinden Lübnan’a gönderdikleri mesajla, iki ülke arasında gerginlik çıkmasını istemediklerini belirtti.

BM: Sınırda Durum Sakin

Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) sözcüsü Neeraj Singh, İsrail-Lübnan sınırında bu sabah çıkan kısa süreli çatışmayı doğruladı ve sınırda durumun normal olduğunu açıkladı. UNIFIL sözcüsü iki ülke arasındaki sınır bölgesini oluşturan Wazzani bölgesinde bulunan mavi hatta İsrail ve Lübnan askerleri arasında kısa süreli karşılıklı silah atışı olduğunu belirtti.

İsrail ile Lübnan sınırında Ağustos 2010’da meydana gelen benzer bir olayda, İsrail askerlerinin sınırda ağaç kesme çalışmaları sırasında Lübnanlı bir keskin nişancı ateş açmış ve bir İsrail askeri ölmüştü. Bunun üzerine karşılıklı ateş açılmasıyla iki Lübnan askeri ile bir Lübnanlı gazeteci de hayatını kaybetmişti.

(tuicakademi-ntvmsnbc)

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Çanakkale Deniz Zaferinin 110. Yıldönümü ve Afrika

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 110. YIL DÖNÜMÜNE GİRERKEN AFRİKA Çanakkale deniz...

Bosna-Hersek’in Geleceği: Bir Perspektif Meselesi mi?

Aşağıdaki yazı, Bosna-Hersek’in mevcut siyasi krizine dair farklı bir...

Küresel Güney’in Ekonomik Dayanıklılık Yolu

14 Mart 2025, Enver İbrahim Aşağıda yer alan metin, Malezya...

ABD Husileri Hedef Aldı

Geçtiğimiz hafta, ABD'nin Yemen'de İran destekli Husilere yönelik düzenlediği...