Susuz Kent Cape Town’da Su Tüketimine Kota

Son yüzyılın en kurak dönemini yaşayan Güney Afrika’da nisan ayının ortalarında muslukların tamamen kuruyacağı tahmin ediliyor.

CNN International´da yer alan habere göre, dört milyon nüfuslü kentin aylardır yağış almaması sebebiyle neredeyse bitme noktasına gelen su, yerel yetkililer gözetiminde çeşme başlarında bidonlarla bekleyen insanların oluşturduğu uzun kuyruklarla alınabiliyor.

Güney Afrika’da tarihi kuraklık yaşanıyor. Su rezervlerinin ciddi oranda azalması nedeniyle su tüketimi kişi başına günde 50 litreyle sınırlandırıldı. Bu miktar neredeyse bir küveti dolduran suyun yarısı kadar. Ülkenin ikinci büyük kenti Cape Town’da barajların doluluk oranı yüzde 26’lara kadar indi.

Klimatolog Simon Gear, tehlikeyle ilgili ikazlara rağmen bölge sakinlerinin yeterince çabalamadığı görüşünde. Gear, ancak ekonomik yaptırımların işe yarayabileceğini şu ifadelerle savunuyor:

Cape Town’da hayal kırıklığı yaşandı. Halk uyarılara, umulduğu kadar uymadı. Bu nedenle alınan önlemler giderek daha da katılaştı. Su tüketimi günde 50 litrenin altında indirildi. Şu bir gerçek ki, eğer insanların davranışlarını değiştirmek istiyorsanız ceplerini hedef almalısınız. Su fiyatlarının aşırı zamlanması kadar başka hiç bir şey halkın tutumunu değiştirmeyecektir.”

Uzmanlara göre Cape Town, dünyada iklim değişikliğinin etkilerini gören ilk büyük kent olacak.

Ezgi ŞENYURT
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...