Afgan Mülteciler, Finlandiya’dan AB’nin Anlaşmasını İptal Etmesini İstiyor

 Finlandiya’daki bir dizi Afgan sığınmacı Cumartesi günü Afganistan’daki mültecilerin Avrupa ülkelerinden zorla sınır dışı edilmesine karşı protesto gösterileri düzenledi ve Finlandiya hükümetinin Afganistan’ın Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı göçmen anlaşmasını iptal etmesini istedi. Geçtiğimiz yıl, düzensiz göçü önlemek için Afganistan ile Avrupa Birliği – Ortak Geçiş Yönünde Anlaşma – imzalandı.

 Finlandiya’daki bir Afgan göçmeni Sadiq Behzoç, “Finlandiya’daki göçmenlik bürosu, amatör tercümanlardan ve çalışanlardan dolayı sığınma davalarını kabul etmede sorun yaşadığını kabul ediyor “dedi.

 Başka bir Afgan mülteci Abdul Jalil Husaini,”Neyse ki, bir grup Finlandiyalı vatandaş bu eylemde bize katıldı ve bize yardım ediyorlar. Bu protesto, son 21 gün boyunca devam ediyor ve her gün bu eylemde bize katılan yeni insanlara tanık olduk “dedi.

 Birleşmiş Milletler Afganistan’da yüksek sivil kayıplar hakkında bir rapor yayınladı. Raporlar, Almanya’daki Afgan mültecilerin yüzde 55’inin sığınma hakkı verildiğini ve kalan yüzde 45’inin Afganistan’a gönderileceğini gösteriyor.

 Mülteciler ve Geri Dönüş Bakanlığı’na göre, 2000’den fazla Afgan vatandaş şimdiye kadar Finlandiya’da sığınma başvurusunda bulundu. Afganistan bakanlığının verilerine göre, geçtiğimiz yıl, 40.000 Afgan Almanya’ya sığınma talebinde bulundu ve 60.000 kişi diğer Avrupa ülkelerinde de aynı şekilde başvurdu.

Feyza Nur Atabay – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...