Ekvador, Julian Assange’nin İnternet Erişimini Kesti

Ekvador Hükümeti, Londra’da Ekvador Büyükelçiliği’nde kalan WikiLeaks’ın kurucusu Julian Assange’nin internet bağlantısını kesti. Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, Assange’nin sosyal medyadaki mesajlarıyla Ekvador’un diğer ülkelerle ilişkilerini kötü etkilediğini açıkladı.

Assange 2012 yılından beri İsveç’te tecavüz suçu iddiaları nedeniyle sığındığı büyükelçilikte yaşıyor. İsveç hükümeti geçtiğimiz sene tecavüz soruşturmalarını bıraktığını açıkladı. Ancak Assange’nin, İngiltere Mahkemesi’nde hala bir tutuklama kararı var.

Ekvador Hükümeti yaptığı açıklamada, Assange’nin diğer devletlere müdahale edebilecek paylaşımlar yapmaması konusundaki taahhütüne uymadığı gerekçesiyle dış dünyayla ilişkisi kesildi.  Açıklamaya göre, Assange ’nin son zamanlarda  sosyal medyada yaptığı paylaşımlar Ekvador’un Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin diğer devletleri ile sürdürdüğü ilişkileri riske attı. Assange ayrıca İngiltere’nin, casus olduklarını iddia ettiği 150 Rus diplomatı görevden ihraç etme kararını sorguladı.

Ekvador, Assange’nin internet erişimini ilk kez kesmedi. Aynı durum Ekim 2016’da Assange’nin ABD seçimlerine müdahale etme çabalarına girişeceği çekincesiyle de oldu.

Ekvador Hükümeti, Assange’nin elçiliğinden çıkarılmadığını ve internet hizmetlerinin geçici olarak sınırlandırılmasının WikiLeaks Kuruluşu’nun gazatecilik faaliyetlerini gerçekleştirmesini engellemediğini söyledi.

Merve ÜN
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...