Kuzey Kore: Sorunlar Çözülene Kadar Güney’le Görüşmeyeceğiz

Güney Kore ile Kuzey Kore’nin arasında yapılması gereken müzakereler Kuzey Kore tarafından askıya alındı. Gerekçe olarak ise Güney Kore ile ABD arasında yapılan ortak askeri tatbikat gösterildi. Ardından Pyongyang yönetiminden açıklama gecikmedi. Açıklamada müzakereyi engelleyen sorunlar çözülene kadar bir görüşme olmayacağı belirtildi. Ardından Kuzey Kore’nin Barışçı Birleşme Komitesi’nden Ri Son Gwon ABD ve güney körenin ortaklaşa yürüttüğü ‘Max Thunder’ askeri tatbikatını kınadı. Ri’nin açıklamasının devamında Güney Koreli yetkililerin cahil beceriksiz bir grup olduğuna yer verirken Güney Kore parlamentosunu aşağılık insanlarla görüşmekle suçladı. Aşağılık insan olarak tabir ettikleri kişi ise Güney Kore parlamentosunda basın toplantısı yapak anı kitabını tanıtan Thae Yong Ho olduğunu belirtti. Ho, 2016 yılında Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçan bir diplomattı. Ho’nun kitabında Kuzey Kore lideri kim ‘sabırsız, vahşi’ biri olarak tanıtılmıştır.

Pyongyang yapılan hava tatbikatının Panmunjom Deklarasyonu’nun ihlali olduğunu bu yüzden de Güney Kore ile görüşmelerini askıya aldığını belirtmiştir. Bunun üzerine 12 Haziran’da Singapur’da yapılması planlanan ABD-Kuzey Kore zirvesinin de tehlikeye girebileceği düşünülüyor. Pyongyang iptal olabilir derken ABD zirve için hazırlıklarını tam gaz sürdürdüğünü açıkladı.

Merve AFACAN
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.