TUİÇ- Latin Amerika Araştırmaları Merkezi (LATAM) Kuruluyor!

TUİÇ – Latin Amerika Araştırmaları Merkezi (LATAM) kuruluyor.

Başlangıcı 19. yüzyıla dayanan Türkiye Latin Amerika ilişkilerini tartışmaya açarak, günümüzde ülkeler ve kıtalar arasındaki küçülen mesafeler doğrultusunda artan etkileşimi Latin Amerika ve Türkiye bağlamında değerlendirmeyi ve farklı bakış açılarıyla konuya ışık tutmayı amaçlayan araştırma merkezi; bölgesel araştırmaya ilgisi olan, akademik kariyer idealine sahip arkadaşların başvurularını beklemektedir. Bu konuda grubumuza dahil olup, bizimle çalışmak isteyen arkadaşlar, özgeçmişlerini ve motivasyon mektuplarını iletişim adresine gönderebilirler.

İletişim:

Begüm Urgancı

TUİÇ-Latin Amerika Araştırmaları Merkezi (LATAM) Koordinatörü

Mail: [email protected]

Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2014

 

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.