Libya Milli Muhafızları Batıdaki Silahlı Fraksiyonlardan Oluşturuldu.

 Özellikle Misrata’dan birçok farklı silahlı grup Libya Ulusal Muhafızlarının (LNG) oluşturulduğunu duyurdu. Libya Herald’e göre Muhafızlar Khalifa Gwell’i destekliyorlar. Ghwell, uluslararası alanda kabul gören Temsilciler Meclisi (HoR) hükümetine rakip olan eski Ulusal Kurtuluş hükümetinin eski başbakanıydı. 2015 yılının Aralık ayında Skhirat Fas’ta imzalanan Libya Siyasi Anlaşması (LPA) sonrasında Kurtuluş hükümeti zayıfladı.

 Tuggeneral Mahmut Al-Zigal grubun oluşturulduğunu duyurdu. LNG’nin bir siyasi partiye bağlı olmadığını ve bölgesel, kabilesel ve siyasi tartışmalardan uzak duracağını belirtti. “Asıl amacı Libya’yı İslam Devletinin kalıntılarından kurtarmaktır” dedi.

 “Devlet tesislerinin korunması üzerinde çalışacağız ve Libya sınırlarını koruyacağız. Silahların yayılmasından kaynaklanan kaosa karşı savaşacağız ve yasadışı göçle mücadelemize katılımımızın yanı sıra tüm elçilikleri ve dış diplomatik misyonları savunacağız “dedi. LNG’ye yakın askeri kaynaklar, yeni kurulan kuvvetin Kurtuluş Hükümeti uyarınca faaliyet göstermeyeceğini doğruladı. Muhafızların GNA’yı tanımadığı ve doğu temsilciler Meclisi hükümetiyle bağlantılı olmadığı kesinlikle görülüyor. Ulusal Muhafızların GNC Kurtuluş Hükümeti’ni tanımadığı sürece, sınırları korumak veya diplomatları korumak için hiçbir yetkiyi talep edemeyeceği söyleniyor.

F. Nur Atabay – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

  • http://www.digitaljournal.com/news/world/op-ed-libya-national-guards-formed-from-western-armed-factions/article/485533#ixzz4YGj2bAPw

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...