Lübnan Cumhurbaşkanı Aonun’dan Parlamentoya 1 Aylık Erteleme

 Lübnan’da parlamentonun görev süresinin uzatılması konusunun tartışılacağı meclis oturumunun Cumhurbaşkanı Michel Aonun tarafından bir ay süreyle ertelendiği bildirildi.

 Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aonun, milletvekilleri tarafından parlamentoyu 1 ay süre ile ertelemek için anayasal gücünü kullanmaya çağırıldığını belirterek, Anayasa’nın 59. Maddesine dayanarak parlamento oturumunu 1 aylığına ertelemeye karar verdiğini açıkladı.

 Halka sesleniş konuşmasında, 59. maddeye göre cumhurbaşkanının 1 ayı aşmamak sureti ile parlamentoyu erteleyebileceği ancak bunu iki kere yapamayacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen konuşmasında, yeni seçim kanunu ile seçimin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. Siyasi partilerin 1960 seçim kanunudan kurtulması gerektiğini vurgulayan Aonun, yeni sistemin yerine hangi sistemin gelmesi  gerektiği konusunda bir anlaşmaya varılamadığını sözlerine ekledi.

 Lübnan milletvekilleri, ulusal seçimi iptal etmek ve görev sürelerini 2013’den beri 3. Kez uzatmak için mecliste ilerleyen günlerde oy kullanacak.

Aslıhan Edanur Gündoğdu – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.