Şimdi De Sıra Bahreyn’de mi?

ABD’nin 5. filosuna ev sahipliği yapan ve Sünni bir hanedan tarafından yönetilen Bahreyn’de, nüfus çoğunluğunu oluşturan Şiiler, başkentte binlerce insanın protesto gösterileri düzenledi.

Bahreyn’de Şii muhaliflerin iki hafta gibi bir süre önce başlattığı yönetim aleyhine yaptığı gösteriler Bahreyn’i ikiye bölmüş durumda. Başkent Manama’nın bir meydanı da yönetim yandaşları gösterilerine sahne oluyor. Eylemlerini devam ettiren muhalefetin halkın yönetimi devirmek istediği yönünde sloganlar atarak, değişim ve reform istediklerini dile getiriyor.

Ancak muhalefetin eylemlerine devam etmesi muhalif yandaşları sokağa gökmüş durumda. Hükümet yanlıları Bahreyn Kralı’nın şimdiye kadar gerçekleştirdiği reformların ülkeye demokrasi ve özgürlük getirdiğini savunduklarını dile getirdiler. Yönetime destek çıkanların, Suudi bayraklarını taşıması dikkatleri çekmiş ve Suudi Arabistan tanklarının sınırdan Bahreyn yönetimine destek verdiği iddiası atılmıştı fakat Riyad yönetimi bunu reddetmişti.

Öte yandan Şii muhalefetin önde gelen üyelerinden Abdülcelil Halil, değişim konusunda iktidarla ortak çalışmalar yapabileceklerini duyurdu. Halil, iki hafta süren sokak gösterilerinin ardından Veliaht Prens’in diyalog çağrısını kabul edeceklerini belirterek, muhalefetin görüşmelerde taleplerini ve ”diyalog için bir çerçeve” sunacağını açıkladı.

(tuicakademi — ntvmsnbc) // Fatih ÇAM

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...

Küresel Göç Yönetiminde Sivil Toplumun Etkisi: Sivil Toplumun Katkısı ve Sınırları

Kaancan Koçak  Sivil Toplum Çalışmaları O-Staj Programı Özet Göç insanlık tarihinin en...