Türkiye’nin Önerisi Reddedildi

Libya’da Geçici Ulusal Konseyi (GUK), Türkiye’nin önümüzdeki 7 gün için önerdiği ateşkes planını gerçekçi olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Bu açıklamanın ardından hemen, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise, “Türkiye Libya’ya ‘7 gün içinde ateşkes’ çağrısı yapmadı. O 7 günlük süre ateşkesten sonra başlayacak bir süreç” dedi.  

NATO müttefikleri Türkiye ve İtalya çatışmaların durması için önerilerde bulunuyorlar, ancak ne NATO’nun ne Kaddafi rejiminin ne de muhaliflerin durumunda herhangi bir değişiklik olmuyor.

GUK’un Bingazi’deki sözcüsü Celal El Gallal, “Kaddafi’nin milisleri kışlalarına dönene dek ateşkesten söz etmenin bir yararı yok. Kaddafi’nin kuvvetlerini şimdi geri çekmesi halinde, ülkeyi de terk etmek zorunda kalacağını biliyor ve böyle bir şeye de niyeti yok” dedi.

42 yıldır iktidarda bulunan Libya lideri ise ateşkes önerisinde bulundu ama NATO ve muhaliflerin vazgeçilemez bir şart olarak öne sürdüğü “iktidardan inme” konusunu tartışmayı reddetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Libya liderine iktidardan inmesi çağrısında bulunmuş ve Türkiye Libya’da ateşkes için elden ele bir yol haritası dolaştırmaya başlamıştı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bizim yapmak istediğimiz tam ateşkes, insani yardımın ulaşabilmesi için bütün orduların kentlerden çekilmesidir” demiş ve başka ayrıntı vermeden bunun 7 gün içerisinde mümkün olabileceğini belirtmişti.

(tuicakademi-CNN)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...

Küresel Göç Yönetiminde Sivil Toplumun Etkisi: Sivil Toplumun Katkısı ve Sınırları

Kaancan Koçak  Sivil Toplum Çalışmaları O-Staj Programı Özet Göç insanlık tarihinin en...