Rusya Ve Japonya, Kuril Adaları İçin Ortak Proje Hazırladı

 Tokyo’da 4 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen 2+2 formatında bir araya gelen Rus ve Japon bakanlar, Güney Kuril Adaları’nda yapılması öngörülen ortak eylem projesi tekliflerini paylaştı.

 Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Güney Kuril Adaları’na yönelik ortak eylem projemizi Japonya’ya sunduk. Onlar da bize düşüncelerini iletti. Bu konuların profesyonel olarak ele alınması konusunda mutabakata vardık” dedi.

 Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, cumartesi günü dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılan istişareler sırasında, Moskova’ya konuyla ilgili tekliflerini sunduklarını söyledi. Kişida, Rus tarafıyla öncelikli projeler listesi hazırlanması ve hukuki zeminin incelenmesi konusunda anlaştıklarını kaydetti. Öte yandan Japon bakan, Moskova ve Tokyo’nun barış anlaşması imzalanması için çalışmalara devam etmeye isteğini belirtti. Kişida, “İki ülke liderlerinin geçen yıl ortaya koyduğu kararlılığı göz önünde bulundurarak, barış anlaşması imzalanmasına yönelik müzakere sürecinin devam etmesi konusunda anlaştık” şeklinde konuştu.

Oğuz Şahin – AVRAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...