ABD ve Kuzey Kore İstihbaratı Bir Arada

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi randevu öncesi, tarafların gizlice temasa geçtiği iddia ediliyor.

CNN’nin bildirdiğine göre, Merkezi İstihbarat Teşkilatı direktörü Mike Pompeo bu çabaya önderlik etti ve Kuzey Kore’deki meslektaşıyla bir noktada görüşmesi bekleniyor.

Yetkililer, halihazırda var olan resmi istihbarat kanallarının kullanılabilmesi için, Pompeo’nun Dışişleri Bakanı olarak teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Pompeo’nun önümüzdeki birkaç hafta içinde Senato onay sürecine girmesi bekleniyor.

Yetkililer, CIA’daki bir ekibin Trump ve Kim arasındaki zirveye hazırlıkları desteklemek için istihbarat arka kanalları aracılığıyla çalıştığını söyledi. İddialara göre, Kuzey Kore yönetimi, görüşmenin kendi başkentleri olan Pyongyang’da olması için ısrar ediyor. Ancak ABD tarafı görüşme için Beyaz Saray’ı gösteriyor.

Trump, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak, “Kuzey Kore ile müzakerelerde muhtemel ilerlemeler sağlanıyor. Uzun yılların ardından ilk kez ilgili tüm taraflar ciddi bir çaba gösteriyor. Dünya izliyor ve bekliyor. Belki bu boş bir umuttur fakat ABD olumlu veya olumsuz her iki yönde de daha ileri gitmeye hazırdır” demişti.

İpek ŞAHİN
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.