Başpiskopos Türkiye’yi Suçladı

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, KKTC’de bulunan Rum kilise ve mabetlerinin Türkiye’nin tutumu sebebiyle yıkılma aşamasına geldiğini öne sürdü. Başpiskopos Hrisostomos, Fileleftheros gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin amacının KKTC’deki tüm Hıristiyan kilise ve mabetlerini yıkılmaya terk etmek olduğunu” savundu.

Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı ile aynı BM programı içerisinde yer alan Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi’nin, manastırın restore edilmemesine karşın restorasyonunun tamamlandığını savunan Hrisostomos; “manastırda çalışmaların başlamamasında başlıca sorumlunun Türkler olmasına karşın yenileme çalışmalarının başlamasına karşı çıkan bazı Karpazlıların da sorumluluğunun bulunduğunu” öne sürdü.

Hrisostomos, kendisinin, girişimin BM’den gelmiş olmasından ötürü “olayları gidişatına bırakma” önerisinde bulunduğunu ancak Sen Sinod meclisi toplantısında yer alan bazı papazların bölge halkının taleplerini desteklediklerini ve bir papazın da bölge sakinlerinin istediği gibi yenileme yapılması için maddi destek önerisinde bulunduğunu” açıkladı.      (tuicakademi, cha)

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Trump’ın UCM’ye Yaptırım Kararı: Küresel Adalet Sistemi İçin Tehlikeli Bir Emsal Olabilir mi?

Doç. Dr. Hakan ARIDEMİR ABD Başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Ceza...

ABD ve UCM Arasındaki Yeni Gerilim: Trump’ın Yaptırım Kararı ve Olası Sonuçları

ABD Başkanı Donald Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yönelik...

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...