Burkina Faso’nun Başkentinde Fransız Büyükelçiliği’ne Saldırı

Afrika ülkesi Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’daki Fransız Büyükelçiliği’ne saldırı düzenlendi. Aynı zamanda Fransız Kültür Merkezi ve ülkenin askeri karargahı çok sayıda saldırıya hedef oldu.

İlk olarak elçiliğe bir kilometre uzaklıktaki bölgeye bomba atıldığı daha sonra ise saldırganların elçilik binasına ateş açtığı bildirildi. Güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan olay sonrası görgü tanıkları saldırganların dört ya da beş kişi olduğunu ve maske taktıklarını söyledi. Fransız Dışişleri Bakanlığı tarafından bir kaynak Fransa elçiliği ve kültür merkezine yapılan saldırıların kontrol altına alındığını, Burkina Faso Hükümeti ise saldırganların dördünün öldürüldüğü bilgilerini verdi.

Fransa’nın Batı Afrika’daki büyükelçilerinden Jean-Marc Châtaigner, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gerçekleşen olayın bir “terör saldırısı” olduğunu belirtti.

Olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri sevk edilerek olay mahalli güvenlik çemberi altına alındı ve güvenlik yetkilileri ile elçilikler, başkent sakinlerine olayın yaşandığı bölgeden ve yakınından uzak durmasını ve sakin kalmaları gerektiğini vurguladı.

El Kaide bağlantılı grupların hedefi haline gelen Burkina Faso, Sahra’nın güney tarafında olan ve cihad gruplarıyla savaşan kırılgan bir ülkedir.

Ebrar GENÇ
o-Staj AÇAM 2018 Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
EditörDokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.