Ekvador’da Devlet Yetkilileri Mega Petrol Tankerlerini Reddetti

Petroecuador yetkilileri, 40.000 ton akaryakıt kapasitesine sahip olan Salado’ya mega gemileri getirerek işlemleri daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak büyük rezervler için bu durum büyük bir risk oluşturuyor. Petroecuador, 2017 yılında büyük gemilerin girişini reddeden Çevre Bakanlığı’na tekrar talepte bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Guayaquil Belediyesi, bu gemilerin bölgeye girişine tepkisini ortaya koydu. Belediye, petrol şirketinin isteklerine itiraz ederek, bölgedeki tüm doğal zenginliklerin risk altında olduğunu ve olası bir yakıt dökülme durumunda tüm hayvan türleri adına felakete yol açabileceğini belirtti.

Ekvador yasalarına göre, ülkenin herhangi bir bölgesinden geçişin yasaklanması söz konusu değil. Buna ek olarak, bu büyük gemilerden dakikada 5.600 galonluk yakıtın hızla boşaltılması, Cerritos de Los Morrenos ve Punta de Piedra olarak bilinen bölge için de bir risk oluşturmakta.

Petroecuador’un eski yöneticisi ve analist olan Edmundo Brown yaptığı açıklamada, artan petrol fiyatlarına istinaden artışa katkıda bulunan birçok etken olduğunu ve bu etkenlerden birinin de politik istikrarsızlık olduğunu belirtti. Brown, Ekvador’un petrol üretim altyapısına yaptığı yatırımlardan daha çok yararlanabilmesi için öncelikle üretimin artması gerektiğini de ekledi.

Analistlere göre, petrol üretiminin artırılması gerekliyken, olası çevre sorunları ve oluşabilecek felaketlere karşı devlet yetkilileri mega petrol tankerlerinin bölgeden geçişini reddetti.

 

Merve ÜN

o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

KAYNAKÇA:

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...