Endonezya 2019 Başkanlık Seçimlerinde Gerindra Partisinin Adayı Belli Oldu

Eski özel kuvvetler komutanı olan Prabowo Subianto, Gerindra partisinin başkanlık adayı olarak 2019 seçimlerinde aday olmayı kabul etti. Prabowo Subianto, geçen Çarşamba akşamı partililerine yaptığı açıklamada Gerindra ( Büyük Endonezya Hareketi Partisi)adaylığını kabul ettiğini açıkladı. Subianto ‘’Bu kararı bir görev, bir emir olarak kabul ediyorum ve bunu yapmaya hazırım’’ dedi.

66 yaşındaki eski teğmen, eskiden Doğu Timor olarak bilinen Timor-Leste’deki kanlı askeri operasyonlar ve 1998 yılında Cakarta ve Papua’daki insan hakların ihlallerine bağlı askeri operasyonların başındaki özel kuvvetler komutanıydı. Endonezya Ulusal İnsan Hakları Komisyonu tarafından, Suharto rejiminin sonunda 1998’de demokrasi yanlısı eylemcilerin kaçırılması, işkence edilmesi ve öldürülmesi üzerine sorgulandı ve Ürdün’de sürgüne gitti. Diğer bazı isyanları teşvik ettiği iddia edilmesine rağmen kendisi bu suçlamaları reddetti.

Prabowo Subianto ve Gerindra partisi, Endonezya’da hızla nüfuz kazanan muhafazakâr dini gruplarla yakın bir uyum içindedir ve bazı ılımlı kesimler arasında da popülerlik kazanması da bekleniyor.

Prabowo, daha önce 2014 yılında başkanlık adayı olmuştu. 2014 yılında Joko Widodo ile rekabeti sonucunda, Widodo tarafından mağlup edilmişti. 2019 seçimleri için ülke yerel kaynaklarından edinilen bilgilere göre, kamuoyu yoklamalarının çoğu Joko Widodo liderliğine işaret ediyor fakat seçimlerin yinede 2014’deki gibi çekişmeli olması bekleniyor.

Zehra KÖSE
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.