Endonezya ile Avustralya Arasındaki “IA-CEPA Görüşmeleri” Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak.

Görüşmelere 2010’da başlayan Endonezya-Avustralya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nı (IA-CEPA) imzalayan Avustralya ve Endonezya hükümetleri, bu yılın sonuna kadar anlaşmayı tamamlamaya karar verdiler.

 Çarşamba günü Jakarta’daki Avustralya Büyükelçiliği Ekonomi, Yatırım ve Altyapı Bakan Danışmanı Steven Barraclough yaptığı konuşmada  “Endonezya hükümetiyle müzakereleri Aralık ayında sonuçlandırma kararı aldık. Hedefe ulaşmak için her şeyi yapacağız” dedi. Barraclough sözlerine Avustralya’daki şirketlerin üretim maliyetlerini düşürmek için Endonezya’daki fabrikaları geliştirip kullandıklarını ve müzakerelerin her iki ülke için karşılıklı menfaatleri ve karlı işletmeleri keşfetme olanağı sağladığını söyledi.

 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Joko “Jokowi” Widodo’nun Avustralya’ya ziyareti, IA-CEPA konusunda daha ileri görüşmelerin yolunu açmıştı. Ziyaret sırasında Jokowi, vergi kesme ve vergi dışı engelleri kaldırma sözü de vermişti. Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’na göre, iki ülke arasındaki iki yönlü ticaret 2016 yılında 15,3 milyar A $ (11,7 milyar ABD $) seviyesinde gerçekleşti.

Betül Cengiz – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.