Endonezya, Jakarta’nın Hıristiyan Valisinin Duruşmasını Erteledi.

 Salı günü Müslüman bir rakibine karşı kenti bölen ve dinsel gerginliği kızıştıran Jakarta’nın Hıristiyan valisinin küfür davasını Endonezya mahkemesi 19 Nisan seçimlerinden sonrasına kadar erteledi. Jakarta’nın ilk etnik Çinli ve Hıristiyan lideri ve Başkan Joko Widodo’nun bir müttefiği olan Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama’nın davası, dünyanın en büyük Müslüman çoğunluk ülkesinde dinin siyasetteki rolü hakkında soru işaretleri yarattı.

 Salı günü İslam’a hakaret suçlamasıyla hapse atılması talep edilmesine rağmen Purnama, seçimlerde kampanya yürütmesine izin verildi. Bunun yerine yargıçlar, duruşmanın seçimlerden bir gün sonra 20 Nisan’a ertelenmesi yönündeki davacının talebi üzerine görüş birliğine vardı.

 Ilımlı İslam grubu Muhammediye üyesi Pedri Kasman, “Bu duruşma, seçim sonrasına kadar bilinçli olarak ertelenmişti. Seçim, siyasi bir faktör ve bu yasal süreci etkilemektedir” dedi. Purnama, yorumları için özür dilemişti ve herhangi bir haksızlığı reddetti. Kendisi suçlu bulunursa dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Betül Cengiz – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.