Endonezya’dan Filistin’e Destek Protestoları

Endonezya’nın Başkenti Jakarta’daki on binlerce Müslüman, ABD’nin pazartesi günü gerçekleşecek olan İsrail’deki büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma planını protesto etmek amacıyla ülkenin özgürlük simgesi olan Monas alanında bir araya geldi. Yerel polis, Jakarta’nın merkezindeki ortak dua ve barışçıl mitinge 30 binden fazla kişinin katıldığı tahmininde bulundu.

Tekbir getirerek ABD aleyhinde slogan atan kalabalık, ellerinde taşıdıkları Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde “Beytülmakdis bizim, geri çekil”, “Özgür Kudüs” ve “Kudüs’ü savun” yazılı, Filistin’i destekleyen pankartlar açtı. Filistin sorununa destek amacıyla aktivist, din adamı ve sivil toplum liderlerinin katıldığı gösteride, yardımseverler de Filistin için maddi destekte bulundu. Protestocular, Washington’un hareketini kınayarak Müslümanları Filistin’e desteklerini artırmalarını ve İsrail’i destekleyen şirketlerden gelen ürünleri boykot etmelerini istedi.

Cuma günü Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Jakarta’nın Filistin’e verdiği desteği yinelemiş ve BM’yi gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için daha fazla tedbir almaya çağırmıştı. Widodo, dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan Endonezya’nın, iki devletli çözüm altında Filistin’in bağımsızlığı için kampanya yapmaya devam edeceğini dile getirmişti.

İpek ŞAHİN
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

 

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.