Etiyopya’da Kabine Değişikliği

Etiyopya’da ay başında göreve başlayan Başbakan Abiy Ahmed, 16 bakanlıkta değişiklik yaptı.

Etiyopya’da ay başında göreve başlayan Başbakan Abiy Ahmed, kabinede geniş çaplı değişikliğe gitti.

Ahmed, Etiyopya Halkların Temsilcileri Meclisinde yapılan oturumda yeni kabineyi açıklarken, aday gösterilen isimler mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni Bakanlar Kurulunda, 6 bakan yer değiştirerek yeni bakanlıklara atanırken, 10 yeni isim ise bakan koltuğuna oturdu.

Hükümet Sözcülüğüne Ahmed Shide atanırken, Adalet Bakanlığına Berhanu Tsegaye, Ticaret Bakanlığına Melaku Alebel, Sağlık Bakanlığına Amir Aman, Tarım Bakanlığına Shiferaw Shigute, Savunma Bakanlığına ise Motuma Mekassa getirildi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Hirut Woldemariam Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı, eski Savunma Bakanı Siraj Fegessa ise Ulaştırma Bakanı oldu.

Dışişleri Bakanı Workneh Gebeyehu ise değişmeyen isimler arasında yer aldı.

Halkın değişim çağrıları sonrası görevi devralan Ahmed ülkede yargı, güvenlik, ekonomi ve sosyal alanlarda reform sözü vermiş, ülkenin farklı bölgelerinde halkla bir araya gelerek beklentileri dinlemişti.

Son 27 yıldır ülkeyi yöneten Etiyopya Halkları Devrimci Demokratik Cephesi (EPRDF) iktidarında ilk kez Oromolu bir ismin başbakan olması ülkedeki gergin siyasi atmosferi büyük ölçüde yumuşatırken, Ahmed’in seçilmesiyle Oromiya ve Amhara eyaletlerinde son üç yıldır süren eylemler de son bulmuştu.

 

Mustafa Nedim CAN

o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

[td_block_social_counter open_in_new_window="y" social_rel="nofollow" facebook="tuicakademi" twitter="tuicakademi" youtube="c/TUİÇAkademi" manual_count_youtube="2586" instagram="tuicakademi"]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kitap Analizi: Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş

Bu yazıda İbrahim ÇEVİK'in Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş başlıklı kitabı analiz edilmiş ve kavramlara açıklık getirilmiştir.

EU-Turkey Deal in the Framework of the Migration Law

This article will elaborate the both sides’ stances toward the EU-Turkey Deal. By doing so, it will be analyzing the background of the deal and the migration crisis in the first part also mentioning the Joint Action Plan. Then, the second part will be dedicated to the explanation of the EU-Turkey Deal and the EU-Turkey Statement’s existing points and a conclusion will follow.

Soğuk Savaş Sonrası Gelişen İnsani Güvenlik Çerçevesinde Kamu Diplomasisi Aracı Olarak İnsani Diplomasi

Bu çalışmada Soğuk Savaş sonrası gelişen insani güvenlik çerçevesinde devletlerin neden küreselleşmenin bir sonucu olan kamu diplomasisinin türlerinden insani diplomasiyi tercih ettikleri anlaşılmaya çalışılmıştır.

Göçmen Haklarının Edinilmesinde Diasporaların Rolü: Almanya’da Türk Diasporası Örneği

Bu çalışmanın amacı, Almanya’ya yapılan işçi göçü sonrası Almanya’da oluşan Türk Diasporasının zamanla Alman siyasal yapısında boy göstermesi, haklarının farkına varması ve dernek ve sendikalarla hak arama sürecinin incelenmesidir.