Haiti’den Trump’a: Erdemden Yoksunsun

Trump’ın bazı ülkeler için ‘lağım çukuru’na benzer, aşağılayıcı bir ifade kullandığı iddialarına tepkiler artıyor.

Haiti hükümeti de sessiz kalmadı. Yapılan resmi açıklamada, Trump’ın söylediği iddia edilen ırkçı ve aşağılayıcı sözlerin ülkede derin sarsıntı ve öfke yarattığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu söylemlerin yüksek düzeydeki siyasi otoritede olması gereken bilgelik, erdemlik ve anlayış vasıflarını yansıtmadığı ve kınanması gerektiği yazıldı. Yapılan açıklamada, “Bu hakaret ve kınanabilir ifadeler herhangi bir yüksek siyasi otoritenin yetiştirmesi gereken bilgeliğin, kısıtlamanın ve ayırmanın erdemlerini yansıtmaz” dedi. Haiti’nin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Büyükelçisi Paul Altidor, “Başkan Trump, Haiti ve halkı hakkında yanlış bilgilendirilmiş ya da eğitim görmemiştir” açıklamasında bulundu. Birleşmiş Milletler sözcüsü Rupert Colville, Trump’ın sözlerini “ırkçı” olarak nitelendirdi.

Bu arada, Batı Hint Adaları Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Sir Hilary Beckles, kızgınlığa öfkeyle tepki gösterdi. Amerikan ulusunun Karayiplere ve özellikle Haiti ulusuna olan demokratik, ulus inşası borcunun geri ödenmesinin beklenmediğini; ancak buna saygı duyulması gerektiğini savundu.

CARICOM, yaptığı açıklamada ‘CARICOM; üye devletimize, Haiti’ye ve diğer gelişmekte olan ülkelere yönelik Amerika Birleşik Devletleri Başkanı tarafından yapılan küçümseme ve iğrenç konuşma dilinin kullanılmasına dair derinden rahatsızdır.” açıklamasında bulundu.

 Eleştiri oklarını bir kez daha üzerine çeken başkansa, “Sert konuştum ama bu dili kullanmadım” diyerek hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Sinem DAY
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Demokrat Parti’nin Siyasal ve Ekonomik Politikalarının Dönemin Bürokratik Yapısına Etkileri

Melih Asaf Nalbantoğlu  Ankara Sosyal Bilimler Lisesi - Ankara Social...

Geri Göndermeme İlkesi Bağlamında Türkiye’de Suriyelilerin Geri Dönüş Süreçleri

Merve Nur Doğan  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, geri göndermeme...

Türkiye’de Suriyelilere Yönelik Sosyal Medya Algısı

Elina Günay Özdeş    Göç Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu araştırma yazısında; Türkiye’de...

Ulus Devletin Kimlik Mücadelesi: Küreselleşme, Göç ve Milliyetçi Hareketler

Bilgesu TABAKOĞLU Göç Çalışmaları o-Staj Programı Ulus Devletin Kimlik Mücadelesi: Küreselleşme,...