Polonya Merkez Bankası’ndan, Kripto Para Karşıtı Videolara Finansal Destek

Polonya Merkez Bankasının(NBP), kripto para birimlerine yatırım yapma tehlikeleri konusunda uyarıda bulunmak amacıyla, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya sitelerinde kripto para birimlerini kötülemesi için Polonyalı YouTuber Marcin Dubiel’e 90 bin zloti(27 bin dolar) ödedi.

Dubiel’in videosunda, genç bir adamın kripto paralara yaptığı yatırımlarla tüm parasını kaybedişinin hikayesi anlatılıyor. Videonun açıklamasında, #uważajnakryptowaluty etiketi kullanılıyor ki bu etiket Polonya Mali Denetim otoritesi ve Polonya Merkez Bankasının kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin uyarıların bulunduğu bir web sitesidir.

Youtuber Marcin Dubiel’in, “Stracilem Wszystkie Pieniadze?!”(Bütün paramı kaybettim?!) adlı videosu 500 binin üzerinde izlenirken, The Planeta Faktów(Gezegenin Gerçekleri) adlı YouTube kanalı da, “Para ve kripto para arasındaki 10 fark” videosu için Merkez Bankasından destek aldı.

Polonya Merkez Bankası, kripto paraları kötüleyen videolara finansal destek sağladıklarını kabul etti. Polonya Merkez Bankası temsilcileri, bankanın sosyal ağlarda kripto para birimlerine ilişkili bazı kampanyalar gerçekleştirdiğini inkar etmiyor ve bunun hakkında fazla açıklama yapmıyorlar.

Çin gibi ülkeler, kripto para reklamlarını yasaklamaya başlamıştı. Son zamanlarda çıkan anti-kripto para reklamları da ilginç ve yeni bir gündem yarattı.

Gamze  AZMAN
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
EditörDokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...