Libya’da 250 Yasadışı Göçmen Gönüllü Olarak Ülkesine Döndü

Libya gönüllü geri dönüş program kapsamında pazartesi günü 250 Afrikalı göçmeni daha ülkeden gönderdi.

Program Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Organizasyonu ile Libya devleti arasındaki iş birliği kapsamında gerçekleştiriliyor. Programın amacı Libya’da sıkışmış olan yasadışı göçmenleri tek yön uçak bileti ile geldikleri ülkeye göndermek.

İnsanlar geçmişten bugüne çeşitli sebepler hatta zorunluklarla bir yerden bir yere göç etmek durumunda kalıyor. Bunların çoğu yasal yollarla çoğu da yasal olmayan yollarla kaçak şekilde gerçekleşiyor. Göçmen kişilerin uluslararası alanda hakları vardır ve bu haklar koruma altına alınır ve uygun yollarla çözüm aranır. Bu çözüm yollarından biri gönüllü geri dönüştür.

Geri gönderilenlerin çoğu Libya’ya gelişlerinden bu yana Misrata’da kalan ve çalışanlar. İtalya üzerinden Avrupa’ya geçmek için gelip bu noktada sıkışan göçmenler ne ileri ne geri hareket edebiliyor. Program çerçevesinde Nijerya’ya geri dönmeyi talep edenler tüm masrafları karşılanarak geri gönderiliyorlar.

250 göçmenin işlemleri devam ederken aynı gün Libya sahillerinde 300 göçmen daha yasadışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışırken yakalandı.

Göçmenler insan kaçakçıları tarafından dayanıksız şişme botlar içinde kurtarma gemileri tarafından bulunmaları ve İtalya’ya götürülmeleri umuduyla denizin ortasında bırakılıyor.

 Ezgi ŞENYURT
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Amerika Bir Sonraki Sovyetler Birliği mi?

Harold James, Princeton Üniversitesi'nde Tarih ve Uluslararası İlişkiler Profesörü. Bu...

Stabil Kripto Paralar Doların Küresel Statüsünü Koruyabilir

Paul Ryan, ABD Temsilciler Meclisi'nin eski sözcüsü (2015-19), American...

Avrasya’da Kolektif Güvenlik: Moskova ve Yeni Delhi’den Bakışlar

Collective Security in (Eur)Asia: Views from Moscow and New...

Yapay Zeka Çağında Savaş ve Barış

Henry A. Kissinger, Eric Schmidt ve Craig Mundie: War...