Selçuk Üniversitesi Film Gösterimi ve Beyin Fırtınası Etkinliği

Film Gösterimi ve Beyin Fırtınası Etkinliği, TUİÇ Akademinin farklı üniversite temsilciliklerinde her hafta farklı filmle birbirinden farklı fikir çeşitliliğini ortaya koymayı amaçlamıştır. Bu etkinlik sadece fakültelerimizdeki insanlara değil tüm kampüse, bu konulara ilgisi olan herkese hitap ediyor. Selçuk Üniversitesi TUİÇ ekibi olarak ilk etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Film gösteriminden sonra Arş.Gör. Cihan Daban hocamız da bizlere eşlik etti ve filmi yorumladık. Bu hafta 1964 yılında Stanley Kubrick yapımı Komedi/Savaş türünde olan Dr.Strangelove adlı filmi inceledik.

Etkinliğin beyin fırtınası bölümünde yapılan yorumları derleyecek olursak ;

Stanley Kubrick, kendine has üslubu ve güldürürken düşündüren değişik bir bakış açısı olan yönetmen filmde belki de tüm insanlığın kaderini değiştirecek en büyük hamlelerden biri olan nükleer silahın savaş odasında bu kadar rahat ve ciddiyetsiz tartışılabilmesi filmin gem vurduğu en önemli noktalardan biriydi. Kubrick’in, savaş odasındaki masayı rulet masasına benzetmesi bunu doğrular nitelikteydi. Soğuk Savaş döneminde ABD ve SSCB arasındaki silahlanma, diplomatik ilişkilerin ideolojik ayrılıklarına Almanya’nın Avrupa’da ki konumunu trajikomik bir yaklaşımla dile getirmiş. Bu dönemde ortaya çıkan ve sonrasında gelişen global düzenin getirdiği bireysel öne çıkma arzusunu iktidar, iktidar savaşını ve “güç bende” anlayışını filmde sekreterden generale her bireyde belirgin bir şekilde görülmekte.

Kubrick gibi anlaşılması zor, birden fazla anlam yüklü sahneleri olan bir yönetmenin filmini yorumlarken; bu etkinlik bize bakış açımızı geliştirmemizi ve çeşitli fikirler duymamızı sağladı. Selçuk Üniversitesi Temsilciliği olarak bu verimli etkinliğin devamlılığını sağlayacağız.

Seda ŞİŞMAN

Selçuk Üniversitesi TUİÇ Temsilcisi

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...