‘‘Uluslararası İlişkilerci Olmak’’ Semineri İzmir’de Gerçekleştirildi

TUİÇ Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi Temsilcilikleri olarak ortak hazırladığımız “Türkiye’de Uluslararası İlişkilerci Olmak” konulu söyleşimizde TUİÇ Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yalım’ı misafir ettik. Samimi bir sohbet havasında geçen etkinliğimizde ilk olarak katılımcılar kendilerini tanıtıp, gelecek planlarından, ilgilendikleri konulardan, Uluslararası İlişkiler bölümünü neden seçtiklerinden ve bölümden beklentilerinden bahsettiler. Ardından konuşmacımız Burak Yalım, Uluslararası İlişkiler bölümünü neden seçtiğini, daha sonrasında ise TUİÇ’in kuruluş hikayesini, kurulurken nelerin amaçlandığını, TUİÇ’in çalışmalarında esas aldığı ilke ve hedefleri anlattı. Sonrasında Uluslararası İlişkiler disiplini hakkında temel bilgiler vererek, Uluslararası İlişkiler nedir, ne değildir, gelecekte bu alanda neler yapılabilir, gelecek hedeflerimize ulaşmak için nasıl ve nereden başlamalıyız vb. gibi her Uluslararası İlişkiler öğrencisinin merak duyup, kafasındaki soru işaretlerini gidermeye ihtiyaç duyduğu konular üzerinde bilgilerini ve şimdiye kadarki deneyimlerini paylaştı.

“Türkiye’de Uluslararası İlişkilerci Olmak” kitabından, bu kitapta farklı konularda uzmanlaşmış kişilerin tecrübelerinin yer aldığından ve Burak Yalım’ın okumak, yazmak üzerine yaptığı tavsiyelerle söyleşimiz devam etti. Ardından katılımcı arkadaşlarımız gelecekteki kariyer hedefleri, ilgi  duydukları alanlar, ilgi duydukları alanlarda kendilerini nasıl geliştirebilecekleri üzerine Burak Yalım ve TUİÇ Kurumsal İletişim Direktörü Caner Bayrak’a sorularını yönelttiler. Konuşmacılarımız sorulan sorulara içtenlikle yanıtladılar ve söyleşimizi sonlandırdık.

Bu anlamlı etkinlik için başta Burak Yalım ve Caner Bayrak olmak üzere tüm TUİÇ ailesine teşekkür ediyoruz. İzmir’de en kısa zamanda gelecek etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle…

Kemal KISA

Ege Üniversitesi TUİÇ Temsilcisi

Sosyal Medyada Paylaş

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...