Yayın İlkeleri

Yayın İlkeleri

  1. TUİÇ Akademi’de yayınlanacak yazılarda intihal yapmak kesinlikle yasaktır. Eğer başka bir eserden alıntı yapılacaksa, referans gösterilmesi zorunludur. Araştırma, verileri ile desteklenmeli, temellendirilemeyen bilgilere yer verilmemelidir. (Blog yazılarına benzer ve liyakate uygun olmayan yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır.)
  2. TUİÇ Akademi’de yayınlanacak yazılar Uluslararası İlişkiler disiplini çerçevesinde olmalı ve gündelik tartışmalardan uzak durulmalıdır.
  3. TUİÇ Akademi’ye gönderilen makaleler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve yayınlanmak üzere başka bir yere sunulmamış olmalıdır.
  4. Eğer yayınlanmış bir yazıda verilen bir bilginin yanlış olduğu anlaşılmışsa en kısa zamanda ve mutlaka bu yanlışın düzeltilmesi ve okuyucuların bilgilendirilmesi gerekir.
  5. TUİÇ, bünyesinde birbirinden farklı birçok siyasi düşünceye sahip ortağı ve bireyi barındırması sebebiyle her görüşten yazıya açıktır.
  6. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; demokrasi ve insan haklarına aykırı, şiddeti, kini ve düşmanlığı kışkırtıcı; dinî duyguları rencide edici bir dil kullanılmamalıdır.
  7. Kişi ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan lakap ve yakıştırmalar kullanılmamalıdır.
  8. TUİÇ bünyesinde yayınlanacak yazının, ulaşacağı kitle için “anlaşılır bir dille” yazılmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde yayının amacı ortadan kaybolur ve yanlış anlaşılmalar doğabilir.
  9. Yazının yayın aşamasından önceki düzenlenme sürecinde, editörlere olabildiğince yardımcı olunmalı, (yazarlar için) yazı, zamanında ve yayın politikasına uygun bir şekilde teslim edilmelidir.

TUİÇ Akademi’ye gönderilen yazılar bilgisayarda hazırlanarak Office Word düzeninde [email protected] e-posta adresine gönderilmelidir.

TUİÇ Akademi’ye Gönderilecek Yazıların Sayfa Düzeni

  • Format olarak yazı karakteri Times New Roman, 12 punto, 1,5 satır aralığıyla iki yana yaslı olmalıdır.
  • Başlıklar, sadece ilk harfleri büyük olacak şekilde koyu yazılmalıdır. Ayrıca ana başlık 10 kelimeyi geçmemelidir.
  • Paragraf aralarında Enter tuşu kullanılmalı, söz aralarında nokta ve virgülden işaretlerinden sonra bir harflik boşluk bırakılmalıdır.
  • Analiz yazısında seçilen cümlelerin devrik veya düşük olmamasına özen gösterilmelidir. Uzun cümlelere sıkça başvurmaktan kaçınılmalı açıklayıcı ve yalın bir üslup kullanılmaya özen gösterilmelidir.
  • Metinde kısaltmalar ilk kullanıldığında açıklamasıyla birlikte kullanılmalıdır. Örnek: Birleşmiş Milletler (BM)
  • Açıklamalar için ve alıntılara referans vermek için dipnot kullanılmalı, aynen alınan cümleler ve önemli kavramlar “tırnak” içinde gösterilmelidir.
  • Metin içerisinde göndermeler ad, basım yılı ve sayfa numarası olarak parantez içinde belirtilmelidir. Örnek (Buzan, 2004: 98)
  • Dipnotlar sadece açıklamalar için kullanılmalı, sayfa altında ve numaralandırarak verilmelidir.
  • Makalenin yazarı ad, soyad ve unvanını yazının en sonuna eklemelidir.
  • Yararlanılan kaynaklar, metnin sonunda Kaynakça başlığı altında maddelenerek alfabetik sıraya göre düzenlenmelidir.
  • Yazılar için üst bir sınır belirlemesi yapılmamakla birlikte belirtilen format (12 Punto, A4, 1,5 Satır Aralığı) içerisinde 12 – 15 sayfayı geçmemesi ve alt sınır olarak da en az 2-3 sayfa olması tercih sebebidir.
  • Yazınız TUİÇ Akademi’nin Yayın İlkeleri’ne ve Yazım Rehberi’ne uymadığı takdirde yayınlanmayacaktır…

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Covid-19 Sonrası Yeni Normal: Dijital Göçebelik ve Güneydoğu Asya

Ecem Hayırcı  Göç Çalışmaları O-Staj Programı ÖZET Günümüzde teknolojinin gelişmesi, küreselleşme, iş verenlerin...

”Deontolojik değil sonuççu liberteryenim” – Dr. Merve Karataş

Bu röportaj Zeynep Naz Terzi tarafından Liberal Demokrat Parti...

Hırvatistan’da Seçim Rüzgarları: Cumhurbaşkanı Milanović, Başbakanlık Koltuğu İçin Yarışa Giriyor

Hırvatistan'da Seçim: Hırvatistan siyasi sahnesi, Cumhurbaşkanı Zoran Milanović'in, Nisan...

İklim Değişikliğinin Göç ve Kalkınma Üzerindeki Etkileri

Esranur Tekin Göç Çalışmaları Stajyeri  GİRİŞ Göç, dünyanın hemen her ülkesini etkileyen...