Afrika’da Okullar FETÖ’den Temizleniyor

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, “Şu ana kadar 26 ülke ile mutabakat zaptımızı imzaladık, 16 ülkede okulları devraldık. An itibariyle 8 bin 900 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yavuz, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yavuz, saha çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını, bu kapsamda Afrika’nın tamamında hızla müzakereler yürüttüklerini dile getirdi. “Şu ana kadar 26 ülke ile mutabakat zaptımızı imzaladık, 16 ülkede okulları devraldık. An itibariyle 8 bin 900 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz.”

Yavuz, Mali’de ki, 2 bin 500 öğrenciye hizmet veren 20 bina ile 18 okulun devir işlemlerinin 2 ay önce tamamlandığını söyledi.

Batı Afrika ülkesi olan Mali’deki çalışmalar, Maarif Vakfı’nın dünyadaki en büyük atılımlarından biri. Zira FETÖ’nün Afrika’daki en büyük okullarının Mali’de olduğu biliniyor.

Terör örgütünün her yerdeki okullarını almaya devam edeceklerini ifade eden Yavuz, Nijer ve Somali’de devraldıkları okullarda ilk mezunlarını verdiklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye Maarif Vakfı

İnsanlığın ortak birikimini ve Anadolu’nun kadim irfan geleneğini esas alan kapsamlı eğitim faaliyetleri yürütmek misyonuyla 17 Haziran 2016 tarihinde kurulan Vakıf, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş pozisyonunda bulunuyor.

Ezgi ŞENYURT
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.