ASEAN Ülkelerinden Teröre Karşı İstihbarat Girişimi

Endonezya’nın da içinde bulunduğu, ASEAN’ının (Güneydoğu Asya Ulusları Birliği) 6 üyesi perşembe günü Endonezya’nın Başkenti Cakarta ve Bali’de düzenlenen toplantıların ardından bölgede ki terörizm ve radikalizmle mücadele için bir istihbarat paylaşımı girişimini başlattı.

Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu, ‘Gözlerimiz’ adı verilen istihbarat girişiminin Endonezya öncülüğünde başlatıldığını ve Tayland, Brunei, Malezya, Singapur ve Filipinler olmak üzere altı ülke arasında önemli bilgi alışverişinin somut bir iş birliği platformu olduğunu da kaydetti.

Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu ve diğer 5 ülkenin savunma bakanları ve üst düzey yetkilileri arasında iş birliği konusunda ortak bir anlaşma imzalandı.

Ryamizard yaptığı konuşmada, “Bu konsept, bölgede herhangi bir siyasi gündemi olmayan terörizm ve radikalizm tehditleriyle başa çıkmak için tamamen iş birliği.” dedi. Terörle mücadelenin çok önemli olduğunu ve bölgenin Ortadoğu gibi olmasını engellemek amaçlı uğraştıklarını da konuşmalarına ekledi.

Şimdilik 10 üyesi bulunan ASEAN’ın diğer 4 üyesi de Kamboçya, Laos, Myanmar ve Vietnam’dır.

Buse SAY
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.